17.11.07

Paiva 50: iltapaiva Ko Sametilla

Paivat tuntuu menevan entista nopeammin eteenpain, mita pidempaan sita pysyy yhdessa paikassa. Tamakin paiva vain hurahti silmien ohi. Laiskuus taalla ainakin iskee ja ihan alkaa melkein ahdistaa kun miettii ettei paivisin tule tehtya mitaan jarkevaa.

Tanaan kuitenkin tehtiin jotain, silla kaytiin taas kokeilemassa snorklausta tassa saaren ymparilla. Speedboat haki meidat tasta rannalta iltapaivalla kolmen tunnin retkelle. Kaikki ei oikein mennyt kuitenkaan suunnitelmien mukaan, silla kun pysahdyttiin ensimmaiselle snorklaus-paikalle niin huomattiin ettei valineita ollutkaan tarpeeksi :( No, hieman se suututti kun kerta oltiin maksettu retkesta eika valineita voinut tarkistaa ennen lahtoa....asia kuitenkin korjaantui, silla seuraavalla snorklaus-paikalla saimme toisesta veneesta lisaa valineita ja nain kaikki paasivat veden ihmeellisen maailman taalla Ko Sametilla. Tama vesimaailma ei kylla ollut yhtaan ihmeellinen. Korallit olivat varittomia, tai siis oikeastaan harmaita ja ruskeita. Kalojakaan ei nyt ollut niin paljon, mita esimerkiksi Ko Phi Phi saarilla. Jotain ihan hauskaakin nahtiin kuten pallokala, ja niita oli paljon!

Retken aikana kaytiin myos tutustumassa paikalliseen kalastus-farmiin. Tama tila oli siis rakennettu veden paalle ja sielta loytyi vessat, ravintola, kiva terassi ja jotain kalastuspajoja :) Kaytiin myos tsekkaamassa paikan kala-altaat, joissa uiskenteli mita ihmeellisimpia kaloja, kuten leopardihai, joitain pikkupikku kaloja, kenties joku piraijakin, kilpikonnia,seka isoja ja rumia kaloja jne..Kuitenkin, kolme tuntia sujui suhteellisen nopeasti ja pian sita oltiinkin jo takaisin omalla rannalla. Siita taas sitten suihkuun ja rannalle syomaan huippuhyvaa pitsaa :)

Asken kaytiin varaamassa bussiliput maanantaiksi, eli siis huominen paiva menee viela laiskotellessa ja sitten maanantaina suunnataan taas Bangkokiin. Sielta sitten tehdaan varmaankin sellainen paivaretki Kambodian rajalle, jotta saadaan leimat passeihin ja siita sitten takaisin Thaimaahan uuden luvan kanssa..mutta, huomenna sita kirjoitellaan taas uudestaan :)

Paiva 50: Viela Ko Sametilla

Viela ollaan taalla makailemassa auringossa, tarkoituksena olisi lahtea muutamaksi tunniksi snorklailemaan iltapaivalla...muuten otetaan rennosti. Eilinen meni tekematta mitaan, kaveltiin saaren toiselle puolelle katsomaan auringonlaskua mutta horisontti oli valitettavan pilvinen. Tuntuu mukavalta pysya hetki paikallaan, ollaan matkusteltu ja kierrelty jo melko paljon. Ollaan mietitty myos, ettei lahdettaisi Kambodzaan, vaan haettaisiin viisumia Bangkokista, etta saataisiin oleskella maassa joulukuun 10. paivaan asti. Ei olla viela varmoja onko se edes mahdollista, mutta kun paastaan Bangkokiin huomenna tai ylihuomenna niin lahdetaan kyselemaan mita pitaisi tehda. Voi olla etta joudutaan kuitenkin lahtemaan johonkin naapurimaista etta saadaan leimat passiin.

50 paivaa ollaan nyt siis oltu reissussa, tuntuu melko pitkalta ajalta, vaikkei silta kuulostakaan. Reilu 20 paivaa ja ollaan takaisin Suomessa. Viela keretaan kuitenkin nahda ja kokea kaikenlaista...

Mutta eipa tassa sen enempaa juoruilla, lahden tasta uiskentelemaan ja kirjoitellaan myohemmin lisaa.

15.11.07

Paivat 47 ja 48: Ko Samet

Aurinko paistaa, ruoka on hyvaa, ihmiset on mukavia ja on vaan niin ihanaa :) tykataan siis kovasti olla taalla Ko Sametin saarelle.

Eilinen, eli siis paiva 47, meni melko rauhallisissa merkeissa. Paivalla lohottiin auringossa ja lilluttiin meressa niinkuin suurin osa ihmisista tekee taalla. Itse otin rannalla thai-hieronnan tai siis itseasiassa oljyhieronnan. Ei voi moittia ei :) Kaytiin myos myohemmin iltapaivalla kavelemassa saarea hieman ympariinsa ja vietettiin aikaa uusien ihanien hollantilaisten ystaviemme kanssa. Illalla sitten nautimme hyvaa ruokaa jo tutuksi kayneessa paikassa tuossa rantahietikolla. Aikaisin nukkumaan ja aamulla herasimme innokkaina taas uuteen paivaan.

Tanaan sitten otettiin taas sita kuumaa aurinkoa ja kaytiin uimassa, seka hemmoteltiin itseamme thai-hieronnalla. Sitten mina ja Miriam, toinen hollantilaisista, kaytiin kokeilemassa purjeliitoa :) ja oli kylla ihan sikahuippuu!! Oltiin kahdestaan siina liitelemassa ja hinnaksi tuli 750 bahtia per naama, eli 15 euroa. Kestoa liidolla oli vain 8 minuuttia, mika oli siis selvastikin liian vahan. Aluksi jannitti kylla hieman mutta ei se sitten ollutkaan niin pelottavaa kuin mita oli kuvitellut. Hyvin pehmeasti noustiin ylos, noin 20 metrin korkeuteen ja siella sitten liideltiin veneen vetamana se 8 minuuttia. Perttua en saanut houkuteltua mukaan leikkiin mutta ehka seuraavalla kerralla ;) Nyt on siis kokeiltu jotain vahan erikoista talla reissulla, vaikka viela mina sen benji-hypyn haluaisin kokeilla. Illan mittaan kaytiin syomassa hyvat ruoat tuossa rannalla tuttuun tapaan ja nyt mennaan katsomaan tuli-showta rannalle...siispa huomenna taas lisaa seikkailua :)

Ai niin, laitettiin muutama uusi kuva teidan iloksi tuonne albumiin...

14.11.07

Paivat 45 ja 46: Bangkok -> Ko Samet

Eli suunnitelmat muuttuivat jalleen kerran. Tarkoitushan oli lahtea Thaimaan pohjoiseen paakaupunkiin, Chiang Maihin, yojunalla maanantaina. Kuitenkin tapaamamme hollantilaiset tytot olivat niin karismaattisia etta paatettiin jatkaa matkaa samaan suuntaan. Eli otettiin yksi yo lisaa Bangkokissa ja seuraavana aamuna (eli eilen) lahdettiin bussilla kohti Ko Sametin saarta. Bussimatka oli melko puuduttava mutta perille paastiin ihan ehjin nahoin. Pienen etsinnan jalkeen mukava majapaikkakin loytyi, 10 euroa yolta ja on iso sanky, jaakaappi, tuuletin ja telkkari. Seka tietysti oma kylpyhuone.

Todettiin tuossa kolmen paivan aikana, etta Bangkok on melko puuduttava paikka. Nahtavaa on aivan hirveasti ja ihmisia ihan liikaa. Ilmakaan ei ole puhtaimmasta paasta. Kuitenkin, maanantaina kun Heidikin oli jo toipunut mahataudistaan yritettiin kovasti kierrella eri paikoissa. Bayoke Tower oli ainakin nakemisen arvoinen. Kyseessa on siis Bangkokin korkein rakennus, jotain rapiat 300 metria. Ylos meneminen nakoalahissilla maksaa 200 bahtia (eli 4 euroa) per naama ja siihen kuuluu ilmainen drinkki nakoalabaarissa. Hissimatka oli itselle melko pelottavaa settia, koska vahan korkeanpaikan kammoa on. Hissi menee ylos aika vauhdilla ja naat lasin lapi lahes koko matkan ylos. Yak. Suunnisteltiin omatoimisesti kartan kanssa tornilta Siam Squaren laheisyyteen. Kaytiin kiertelemassa vahan ostoskeskuksissa, mutta voimat alkoivat ehtya nopeasti, nimittain ulkona kaveleminen on todella raskasta kuumuuden ja ilmansaasteiden takia. Keskustassa tuntuu kuin hengittaisi suoraan auton pakoputkesta. Otettiin siis mittaritaksi takaisin hostellille ja syotiin, juotiin, varattiin matka Ko Sametille ja valmistauduttiin seuraavaan paivaan.

Eilen sitten noustiin aamupalan jalkeen bussiin pienen odottelun jalkeen (Bussi oli noin tunnin myohassa, Thaimaassa kannattaa olla melko karsivallinen :) ja kohti Ko Sametia. Ajettiin nelja tuntia aivan naurettavan lyhytta matkaa, jonka jalkeen vaihdettiin minibussiin jossa vierahti ehka vajaa puolisen tuntia. Odoteltiin taas vahan ja hypattiin todella hitaaseen paattiin joka toi meidat saarelle. Kaveltiin kamojen kanssa ehka kilometrin verran saaren 'paremmalle' puolelle ja loydettiin majapaikka. Paikan nimi on Tu Tu Bungalows ja hinta-laatu suhteeltaan ihan hyva mesta. Ilta vietettiin Maryamin ja Tessan kanssa rannalla istuen, syotiin ja juotiin kunnolla, karistettiin matkan polyt pois niskasta. Ranta oli illalla todella hieno, pienia poytia hiekalla, kynttiloita ja himmeita valoja. Ruoka ja juomat olivat erittain edullisia. Itse soin pippuripihvin, jaateloannoksen, nelja kaljaa ja yhden amparin (sellainen pieni sanko jossa on rommia, kokista, energiajuomaa ja jaita) niin hintaa tuli noin 500 bahtia eli kymppi. Rannalla oli myos pari kaveria jotka leikkivat tulella, eli valelivat keppeja ja muuta tavaraa petroolilla, sytyttivat liekkeihin ja alkoivat pyoritella ja kieritella joka suuntaan...kuvia seuraa kunhan saadaan aikaseksi :)

Asken syotiin aamupalaa ja nyt lahdetaan varmaan biitsille. Kirjoitellaan paivan tapahtumista myohemmin.

11.11.07

Paiva 44: Bangkok

Huh, alkaa olo mulla jo helpottaa. Eli eilen ihan yks kaks iski sellaisen kauheen mahataudin paalle ja puolessa tunnissa kaikki nesteet kehosta oli tiessaan. Luulenpa, etta vahaiset younet, stressaava bussimatka ja epailyttava jaatee aamulla tekivat yhdessa minulle tepposen. Hyvin nukutun yon jalkeen olo kuitenkin parani minulla ja tanaan olen pystynyt syomaankin jotain eika ole tarvinnut juosta edes vessassa :)

Perttu kavi aamupaivalla itsekseen vaihtamassa juna-asemalla meidan junaliput huomiseksi. Eli siis nailla nakymin lahdetaan huomenna kohti pohjois-thaimaata. Muuten ollaan sitten vietetty rauhassa koko paiva taalla meidan hostellissa. Perttu on pelannut tietokoneella jotain tyhmaa pelia :) ja mina olen vaan makoillut ja yrittanyt parantaa itseani. Paivalla kaytiin syomassa tassa meidan hotellin raflassa. Perttu soi ihan perusthairuokaa ja mina pitsaa, namii! Kovasti kylla nayttaa silta, etta paranemaan pain ollaan. Jospa tama minun tauti lahtee yhta nopeasti kuin tulikin. Todennakoisesti lahdetaan illalla kaymaan jossain, jos ei vaan minun olo pahene.

Viela ei ole muuten kuulunut mitaan vakuutusfirmasta...toivottavasti kaikki kay nyt parhain pain...