1.12.07

Paiva 63: Chiang Mai

Eilinen paiva meni vaihteeksi ihan leppoisasti. Aamulla herailtiin kaikessa rauhassa, maksettiin huoneen 'vuokra' ja hiippailtiin aamupalalle laheiseen katuraflaan. Itse soin jotakin thaisapuskaa (aamupalaksi! riisi ja kana ovat itseasiassa ihan maistuva yhdistelma aamulla, heti kun niihin tottuu) ja heidi otti jotain lansimaalaisempaa tavaraa. Tessa liittyi meidan seuraan ja alettiin kappailla kohti kaupungin laitaa, josta oli tarkoitus ottaa kyyti laheisen vuoren kupeelle: Doi Suthepin temppeliin. Hamaraperaisen oloinen taksikuski viittoili meille ja pienen hintakamppailun jalkeen paastiin lava-autosta rakennetun taksin kyytiin. Melko mutkikkaan puolituntisen jalkeen paastiin temppelin eteen, maksettiin noin euro taksikyydista ja lahdettiin tutkimaan mita temppeli piti sisallansa...

...ja ensimmaisena olikin edessa ainakin parisataa rappusta, jonka jalkeen paastiin sisalle. Turisteja parveili melkoisesti, mutta ei laheskaan niin paljoa kuin esim. Bangkokin Grand Palacessa. Yhden euron lahjoituksella paasi temppeliin sisalle ja ihailtiin taas upeita koristeluja, mahtavaa nakoalaa ja (turisteista huolimatta) sereenisen rauhallista ilmapiiria. Temppeli oli rakennettu alunperin joskus 1300-luvulla, joten aika vanhasta paikasta on kyse. Itse ostin paikasta pienen Buddhalaisuuteen liittyvan kirjan, jonka luin eilen jo lapi. Mielenkiintoista tekstia, vaikka lansimaalaiselle kirjassa selitetyt tavat ja uskomukset ovat ehka hieman ylitseampuvia.

Kun temppeli oli kierrelty kyseltiin kyytia vuoren huipulla olevaan kansallispuistoon. Kyyti olisi kuitenkin maksanut monta euroa ja matkaa oli temppelilta viela 20km...tie oli siis erittain mutkikas ja siina vaiheessa ajattelin etta parempi passata, koska huono olo tuli jo temppelille ajellessa. Alastulo oli viela pahempi. Lahdettiin sitten kolmestaan huvikseen kavelemaan mutkikasta vuoristotieta alas, ihaillen maisemia ja vilkutellen vastaantuleville autoille. Kolmisen kilometria kaveltiin alas ja sitten hypattiin taksin kyytiin ja takaisin kaupunkiin.

Kello kaantyilikin jo myohaiselle iltapaivalle joten lahdettiin hotellille vahan siistiytymaan. Siita suunnistettiin kaupungin keskustaan illallistamaan. Pitkan etsiskelyn jalkeen loydettiin mukava ja kohtuuhintainen ravintola, joka tarjoili meksikolaistyyppista ruokaa. Heidi otti kanasalaattia, Tessa veteli nacholautasen ja itse riipaisin ison burgerin. Kaytiin viela vahan kiertelemassa yomarkkinoilla ja tehtiin jotain ihan pienia ostoksia. Lopulta ajeltiin tuk-tukilla takaisin majapaikkaan ja kaytiin viereisessa pubissa juomassa jaahyvaisdrinkit, silla Tessa jatkoi tana aamuna matkaa pohjoiseen ja me lahdetaan takaisin Bangkokiin. Lopulta yomyohaan paastiin nukkumaan...

...ja tanaan nukuttiin makeasti ja pitkaan. Lahdetaan viela luultavasti tutustumaan kaupungin pieniin ja kapeisiin sivukujiin jotka pursuavat pienia putiikkeja ja muita kauppoja. Kaupunki on myos pullollaan vanhoja ja kauniita temppeleita joten niitakin keretaan viela varmasti nahda. Mutta nyt talta eraa Adios! Seuraavan kerran sitten terveisia Bangkokista...(jalleen kerran)

29.11.07

Paiva 62: Chiang Mai

Nyt ollaan sitten amatooreja thaikokkeja :) osataan valmistaa ulkoa ainakin kolme erilaista thai- ruokaa. Kokkikurssi sijaitsi tuossa noin 500 metrin paassa meidan hotellilta. Yhdessa ryhmassa oli aina 6 henkea. Meidan lisaksi meidan seurana oli kaksi tyttoa Belgiasta ja kaksi tyttoa Englannista. Paiva sujui melko nopsaan ja ei ne rahat tainnu hukkaan menna :)

Ensimmaiseksi tehtiin Phad Thai, eli siis nuudeleita, kanaa ja kasviksia sekaisin ja se on siina. Seuraavaksi kokeiltiin tehdaan kalasalaattia, jossa kala ensin uppopaistettiin. Lisaksi tehtiin joku rapukeitto. Sitten pidettiin melkein tunnin mittainen tauko ja jatkettiin kokkausta. Vuorossa oli Green curry chicken riisin kanssa ja jalkiruoaksi jotain water chestnut whit coconut milk, joista jalkimmainen oli itseasiassa melko pahaa :) Mutta paaosin ruoat onnistui kaikilla tosi hyvin ja ihan oltiin tyytyvaisia omiin taidonnaytteisiin.

Oppaana meilla oli Tom. Varsin mukava kaveri ja puhui hyvaa englantia. Kurssi oli sinallaan helppo, koska meidan ei tarvinnut missaan vaiheessa siivota omia jalkiamme :) Aamulla kaytiin ensimmaiseksi torilla ostelemassa ruokatarvikkeita ja siina samalla saatiin parempaa tietoa thaimaalaisista ruoka-aineksista. Sitten vain kokkailtiin oppaan johdolla ja syotiin ja kokkailtiin taas ja syotiin taas jne...:) Mukaan saatiin sellainen pieni reseptivihko, josta loytyy ne kaikkein tavallisimmat thai-ruoat.

Iltapaivalla sitten Perttu kavi taas pulikoimassa tuossa jaatavassa uima-altaassa ja siita sitten pikku hiljaa lahdettiin kohti rautatie-asemaa. Kaytiin nimittain ostamassa junaliput Bangkokiin. 
Lahto on lauantaina klo 16.30 ja perilla Bangkokissa ollaan seuraavana aamuna klo 06.40. Myohempi juna olisi kylla otettu, mutta kun ei ollut enaa vapaita paikkoja :( Bangkokista sitten katsotaan minne edetaan, mutta siis jonnekin lampimaan :)

Nyt sitten illalla vietettiin muutama tunti tuolla night bazaarilla, eli yomarkkinoilla. Siina on kylla juuri turisteille tehty paikka :) mutta ihan kivaa kuitenkin oli. Mukaan ei lahteny paljoa, mutta sitakin suuremmalla syylla kaytiin herkuttelemassa Pertun kanssa ihan tajuttoman kalliilla jaateloannoksilla :) Hinta oli yhteensa jotain 600 bahtia, eli 12 euroa. Mutta siis, olihan ne aika hienot annokset ja kerrankos sita reissullansa....;) Jotain pienta suolaista oli kylla pakko syoda kanssa, vaikka oltiinkin koko paiva ruoan parissa. Ei me siella kurssilla kuitenkaan niiiiiiiiin paljon syoty :)

Huomisesta ei viela tiedeta, etta mita tehdaan. Ehkapa kaydaan katsomassa jotain temppelia kenties ja vieraillaan luonnonpuistossa. Mutta kirjoitellaan huomenna taas lisaa :)

Ai niin, tarkistettiin tuo lampotila juttu, niin saatiin tietaa, etta puolen yon jalkeen lampotila laskee taalla 10 asteeseen, joten kesa on todellakin tuolla etelampana :)

Paiva 61: Chiang Mai

Eli eilinen meni ihan leppoisasti. Noin yhdentoista maissa kaytiin kiertelemassa tuota kasityolaiskylaa joka on noin reilun kymmenen kilometrin paassa tasta majapaikasta. Kyseessa oli siis aivan kasitysteni vastainen moderni kyla. Alue oli tavallaan kasityoteollisuus-aluetta, jossa oli monia tehtaita joissa ihmiset tekivat kasityona silkkia, koruja, huonekaluja, sateenvarjoja ja ties mita. Vaikuttavin kaikista oli ehka tuo puuteollisuus, ukot kaivertelivat taltalla ja vasaralla tiikkipuuhun mita uskomattomampia kuvioita. Ison (noin 2,5m x 1m) seinakoristeen kaivertamiseen menee yhdelta miehelta noin vuosi, mutta jalki on aivan upeaa. Elefantit, viidakko ja asumukset on kaiverrettu puuhun todella tarkasti ja vielapa kolmiulotteisesti. Eras mies esitteli meille tauluun kaiverrettua koppia, jonka sisalle oli kaivertanut kanan. Sateenvarjoja tekevat kaverit maalaavat muuten varjonsa kasin, ja mahdollisuus oli maalata hienoja kuvioita mihin tahansa vaatekappaleeseen pienta maksua vastaan.

Muutama tunti vierahti katsellessa kadentaitoja (ja lopputuloksia) josta sitten syomaan lounasta ja lepailemaan hetkeksi. Kavin taas virkistaytymassa mukavan viileassa uima-altaassa. Illemmalla lahdettiin sitten Tuk-tukilla kohti yomarkkina-aluetta, jonne on kuulemma viela pakko paasta uudestaan. Kaikennakoista halpaa ja halvempaa tavaraa oli tarjolla, osa jopa ihan laadukasta paikallista kamaa joka on Bangkokissa huomattavasti kalliimpaa...

Illan kohokohtana suunnistettiin Chiang Main stadiumille katsomaan thainyrkkeilya...ostettiin eturivin paikat alennuksella hotellin mukavalta tadilta, joka tunsi jonkun paikan tyontekijoista. Meikalaisen mielesta ihan mielenkiintoista oli tuo paikallinen urheilu, mita on itsekkin tullut joskus kokeiltua. Illan ensimmaiset matsit alkavat aina kokemattomammista ja nousevat 'kovempiin' matseihin. Vaikka ehka illan rumin tyrmays nahtiin ekassa ottelussa kun teini-ikainen kakara sai vastustajan polvesta otsaan ja pyortya pamahti kertalaakista. Illan kohokohtana (ainakin paikallisille) oli varmasti Thaimaa vs. Burma ottelu jossa kaksi 56-kiloista melko taitavaa pikkumiesta hakkasivat ja potkivat toisiaan. Koko illassa oli 7 matsia joista katsottiin 6. Heidia ei niin homma napannut, mutta itse mietiskelin lahtevani perjantaina stadiumille, tiedossa olisi kovemman tason thainyrkkeilya....paljain kasin :)

Viiden minuutin paasta kuitenkin thai-kokkikurssille joka kestaa iltapaivalle asti. Toivottavasti opitaan jotain....ja kirjoitellaan myohemmin lisaa.

28.11.07

Paiva 60: Chiang Mai

Rankka paiva pitkasta aikaa. Oikeastaan ei edes ollut kovin rankka, mutta 14 tunnin junamatka alkaa jossain vaiheessa hieman uuvuttaa. Kuitenkin, onneksi junassa sai melko hyvin nukuttua ja aamulla juna oli yllatyksena hieman etuajassa saapuessaan Chiang Maihin. Siita sitten taksilla etsimaan majapaikkaa. Ensin kokeiltiin Julie Guesthousea, jota on kehuttu Lonely Planetissa. Paikka oli taynna, joten seuraavaksi kokeiltiin S.K Guesthousea ja taalla sitten tarppasi. Chiang Maissa majoitus on paljon edullisempaa kuin esimerkiksi Bangkokissa. Kahden hengen huone tuulettimella (ilmastointia ei tarvitse taalla) ja omalla kylpparilla maksaa taalla 400 bahtia, eli 8 euroa. Hotelli on tosi viihtyisan nakoinen ja taalla on myos sisapihalla iso uima-allas, jossa on tosin ihan jarkyttavan kylmaa vetta :)

Kuitenkin, kun oltiin saatu huone meille niin hetken paasta lahdettiin sitten katselemaan ymparillemme. Kaytiin syomassa meksikolaisessa ravintolassa ja ruoka oli hyvaa. Huomattiin myos, etta Chiang Mai on paljon enemman lansimaalaisempi esim. ravintoloiden suhteen, kuin Bangkok. Taalla on monta erilaista meksikolaista ravintolaa, kun esimerkiksi Bangkokissa ei nahty ainuttakaan. Aika hassua, kun voisi luulla etta tama on paikkana kaikista eniten thaimaalainen kuin muut paikat etelampana.

Kierreltiin viela muutama tunti ja tehtiin pienia ostoksia :) Sitten kaveltiin takaisin hotellille ja kaytiin testaamassa uima-allas. Ja siis voin suoraan sanoa, etta missaan ei ole koko reissun aikana ollut yhta kylmaa vetta kuin tuossa altaassa :) Hyrrrrr...siita sitten akkia kuumaan suihkuun ja laittautumaan. Illalla kaytiin viela kaupungilla kavelemassa jo yritettiin loytaa kuuluisat yomarkkinat. Ihan varma en ole, etta loydettiinko ne markkinat, mitka oli tarkoitus loytaa vai jotkut ihan muut :) no, markkinat kuin markkinat, halpaa oli ja jotain sita lahti taas mukaan. Pertulle paita (2 euroa), itselle vyo (1 euron), huivi (1 euron) ja pertulle kello (2 euroa). Sittenpa kello laheni jo kymmenta ja painuttiin pehkuihin. Ihan ihmeellinen unirytmi on tullut, kun nukkumaan mennaan jo kymmenelta ja aamulla herataan jo klo 7.00. Kun siis lomallahan pitaisi nukkua joka aamu tuonne klo 10.00 :)

Nyt sitten ollaan puolen tunnin paasta lahdossa katsomaan yhta kasityopaikka ja varmaankin vieraillaan elaintarhassa, jossa on myos pandoja :) Pertulla oli nuha pari paivaa sitten ja minulla on nyt. Toivotaan vaan ettei tauti pahene ja pystyy nauttimaan tasta loppuajastakin. Chiang Mai on yllataen kylma paikka verrattuna noihin aurinkoisille rannoille. Paivalla taallakin lampoa riittaa ihan yllin kyllin, mutta illalla taalla meinaa palella. Ulkona on lamminta 18 astetta :) Mutta taallahan on talvi parhaillaan menossa ja sen huomaa, kun paikalliset kulkee varhain aamulla ja sitten taas illalla toppatakin paalla :) mutta siis kirjoitellaan myohemmin lisaa taas :)

p.s. hyva etta paketti tuli perille, meinasin jo saikahtaa :p

26.11.07

Paiva 59: Bangkok -> Chiang Mai

Nyt on sitten kayty katsomassa Bangkokin pakolliset nahtavyydet, eli Grand Palace ja Makaava Buddha. Grand Palace on siis tuollaisen pienen smaragdibuddhan ymparille rakennettu jumalattoman kokoinen temppelialue johon kuuluu ties mita toinen toistaan hienompaa rakennusta ja temppelia. Koska se on Bangkokin suosituin nahtavyys, tarkoittaa se myos jumalatonta laumaa tursteja ja ihmisia jotka haluavat hyotya rahallisesti naista turisteista, lahinna huijaamalla. Lahdettiin kavelemaan tuonne Grand Palaceen, matkaan menee taalta majatalolta noin vartti. Matkalla moni tyyppi sanoi etta "no no, Grand Palace is closed, come with me, I'll take you to another temple"...ehka yleisin huijaus, Tuk-Tuk kuskit haluavat vaan tyhmilta turisteilta helppoa rahaa. Grand Palace on auki joka paiva. Inhottavampi tapaus oli ehka kolmen hengen lauma jotka tulivat siemenien kanssa ja laittoivat niita meidan kateemme ja sanoivat etta syottakaa noita lintuja, se tuottaa hyvaa onnea. Oltiin koko ajan etta 'ei ei ei, ei kiinnosta, menkaa pois' mutta nama tyypit vain tyontavat siemenia kateen ja viskaavat ne kaytannossa meidan puolesta. Sitten sanottiin etta kiitos vaan ja lahdetaan kavelemaan niin nama mulkerot kehtaavat rueta pyytamaan rahaa (160 bahtia) muutamasta siemenesta, vaikkei niita edes haluttu. Siina vaiheessa paloi pinna ja Heidikin suuttui ensimmaista kertaa tosissaan. No, paastiin kuitenkin turvallisesti perille palatsiin jossa haahuiltiin pari tuntia ja haivyttiin katsomaan makaava buddha...

...joka olikin paljon miellyttavampi kokemus. Paasylippu oli 50 bahtia ja kaikki menee suoraan temppelin kunnostukseen. Turisteja ei ollut niin paljoa ja tuo 'makaava buddha' olikin melko hieno. Ilmeisesti se on koko maailman suurin makaava buddhan kuva, varmaa noin 30 metria pitka ja ties miten monta metria korkea kullattu kuvatus. Kuvia laitellaan kun keretaan.

Iltapaivalla jatkettiin kohti Dusit Zoota, joka oli enemmankin puisto kuin elaintarha. Kuninkaan asuinpaikkaa vastapaata sijaitseva elaintarha oli sinansa erittain rauhallinen ja ilmapiiriltaan viihtyisa. Ihmisiakaan ei ollut paljoa ja lippu maksoi vaivaiset sata bahtia (2e). Paikasta loytyi tiikereita, valkoisia tiikereita, apinoita, leijonia, karhuja, kirahveja, kaarmeita....melkein kaikkea mita mieleen tulee. Harmittamaan jai ainoastaan elainten olosuhteet vaihtelevan kokoisissa (pienissa) hakeissa. Nyt kun on tottunut nakemaan elaimia vapaana niin kavi vahan saaliksi muutaman nelion hakeissa makaavia elaimia. Kuitenkin, tutkiskeltiin paikkaa pari tuntia ja takaisin hotellille. Pakattiin kamat ja syotiin asken paivallista, nyt odotellaan sitten juna-asemalle lahtoa. Juna lahtee paikallista aikaa 19.35 ja on perilla seuraavana paivana 09:30 joten muutama tunti menee matkustamiseen. Meilla on kuitenkin makuupaikat joten ei hataa. Kirjoitellaan huomenna lisaa, kunhan perille paastaan...

25.11.07

Paiva 58: Bangkok

Yksi paiva lisaa Bangkokissa. Tanaan kaytiin sitten tsekkaamassa ne kuuluisat viikonloppumarkkinat, eli Chatuchakin markkinat, jotka o muuten maailman suurimmat markkinat. Alueella on kokoa yli neliokilometri ja kojuja sielta loytyy yli 15 000 kpl. Eli siis on sanomattakin selvaa, ettei yhden paivan aikana kerkea todellakaan kaikkea nakemaan :)

Aamulla herailtiin ihan kaikessa rauhassa ja nautittiin hyva aamupala. Sen jalkeen kaytiin verestamassa tuk tukin kyytia. Tessa ei ole viela toistaiseksi koskaan ollut tuk tuk:n kyydissa, joten pitaahan se kokeilla :) Sen verran oli oppi mennyt kuitenkin perille, etta sanottiin kuskille, etta halutaan pysahtya vain yhden kerran koko matkan aikana, eika siis viittakymmenta kertaa niinkuin silloin ensimmaisella kerralla :p Kaytiin siis katsomassa joku koruliike ja jatkettiin matkaa Siam Squerille. Taalta sitten skytrainilla viikonloppumarkkinoille. Markkina-alue on todellakin iso ja kojut on ihan vieri vieressa. Myytavana oli vaatteita, ruokaa, huonekaluja, lemmikkeja (etenkin suloiset koiranpennut oli aivan ihania :), koruja, silkkia, erilaisia liinavaatteita, laukkuja, tauluja jne. Kaikkea ei siis keretty nakemaan, mutta kuitenkin jotain. Ihme kylla, mutta tama reissu yllatti sinallaan, koska rahaa ei oikeastaan kulunut kuin muutama euro. Perttu osti repun, mina koruja ja jotain muuta pienta. Liekko syyna tavaran paljous, etta on oikeasti vaikea paattaa mita haluaa, vai sitten se, etta paikalla oli ihan jarkyttavan paljon vakea eli siis tungosta. Toisaalta ihan hyva vaan, vaikka nyt matkan loppuvaiheen haamottaessa ei oikein tarvitse enaa elaa niin tiukasti.

Muutama tunti markkinoilla ja oltiin kypsia lahtemaan jo pois. Ehdottomasti paras aika on menna ihan aamulla. Me menimme siina klo 12.00 jalkeen, joten kuumuus ja vaen paljous ei helpottanut oloa. Tasta siis jatkoimme takaisin ydinkeskustaan skytrainilla. Paatettiin sitten kayda huvin vuoksi katsomassa millainen on Bangkokin Sea World. Lipuilla oli hintaa 750 bahtia, eli 15 euroa, mika on siis paljon, mutta kun nyt ei kerta paivalla mennyt rahaa oikein mihinkaan niin miksikas ei...Heti ensimmaiseksi huomasi sen, etta paikan laittamiseen oli laitettu aika hulppeasti rahaa. Esilla oli erilaisia merenelavia, jotka siis oikeastaan nahtiin jo Langkawilla. Jotain erikoista kuitenkin koettiin, silla nahtiin ekaa kertaa isoja hai kaloja, paastiin koskettamaan pythonia (joka tuntui siis aivan kammottavalle, hyi!), silitettiin ihan oikeaa meritahtea( se oli vedessa ja laitettiin vaan kasi sinne veteen ja kosketettiin sita) seka nahtiin huippuhieno 4D -elokuva. Oikeasti tuo elokuva oli kylla paskin mita ollaan ikina nahty :) Kesto oli 15 minuuttia, se oli animaatio apollo 11 lennosta kuuhun (miten se liittyy meri -teemaan??), penkit heilui vahan ja valilla tuli jotain ilmaa kasvoille ja sitten oli nama huiput lasit, joiden ansiosta elokuva naytti puoliksi sotkuiselta :D taattua laatua siis!

No, taman reissun jalkeen lahdettiinkin takaisin hotellille ja kohta puoliin mennaan nukkumaan. Huomenna viela paiva Bangkokin sykkeessa ja sitten , onneksi, lahdetaan rentoutumaan Chiang Maihin :) huomenna siis lisaa...

Perttu laittoi viela muutaman uuden kuvan, kaykaahan katsomassa :)

Paiva 57: Bangkok -> Kambodza -> Bangkok

(Kirjoitan eilisesta koska oltiin illalla liian vasyneita kirjoittamaan. Myos kuvia on lisatty matka-albumiin)

Eli aamulla herattiin ajoissa, klo 06.30. Selviydyttiin puolen tunnin sisalla aamupalalle ja vetastiin nopeasti huiviin myslia, jogurttia, munia, pekonia ja muuta perushuttua. Ennen puoli kahdeksaa napattiin taksi ja pyydettiin ajamaan Siam Paragonin eteen, jossa sijaitsee lahin SkyTrain-asema (Skytrain on siis yksi Bangkokin julkisista kulkuvalineista, vahan niinkuin metro, mutta liikkuu liikenteen ylapuolella) ja siita jatkettiin skytrainilla Ekkamain bussiasemalle jossa odotti bussi Kambodzan rajalle. Koska pelattiin varman paalle ja lahdettiin todella ajoissa, oltiin perilla todella ajoissa. Nimittain oli lauantaipaiva ja ruuhkia ei juurikaan ollut, joten samaan matkaan mihin viimeksi meni taksilla puolitoista tuntia, meni nyt 15 minuuttia. Oltiin siis perilla vahan ennen kahdeksaa ja bussi lahti 09.30. No katseltiin vahan ymparillemme, tehtiin tarvittavat paperityot viisumia varten ja ostettiin matkaevasta.

Matkaan paastiin aikataulun mukaisesti. Bussi oli uudenkarhea mukava bussi, jossa naytettiin elokuvia koko matkan ajan, tarjoiltiin lounas jne. Tie ei vaan ollut mikaan mahtava, ilmeisesti nuo itaan suuntautuvat tiet ovat aika vanhaa perua silla valtatietkin on pirun pomppuisia. Onneksi tuli nappailtua matkapahoinvointilaake aamulla. Rajalla kaytiin leimauttamassa passit ulos thaimaasta, odoteltiin 15 minuuttia leimoja Kambodzan puolelta ja takaisin Thaimaahan. Odotellessa ostin verovapaasti pullon finlandiavodkaa, koska hyvia viskeja ei ollut tarjolla. Kaikki oli niin halpaa etta jotain teki mieli ostaa matkan varrelle :) Litran leka maksoi muutaman euron.

Siita sitten sama matka takaisin. Takaisin Bangkokissa oltiin 18.30 ja siita sama matka skytrainilla ja taksilla takaisin hotellille. 'Kotona' oltiin ehka joskus puoli kahdeksan aikoihin. Tessa odotteli meita tassa hostellin alakerrassa olevassa ravintolassa ja syotiin yhdessa paljon odotettua illallista. Siita jatkettiin joen varteen katsomaan paikallisten festivaalia joka on aina marraskuussa tayden kuun aikaan. Juhlan nimi on Loikathong (en tieda kirjoitinko oikein) ja paikalliset laskevat erilaisia kynttiloin ja suitsukkein koristeltuja seppeleita jokeen virran vietavaksi ja nain lahettavat kaikki pahat sanomiset ja syyllisyyden tunteen pois. Oltiin vaan valitettavan myohassa ja seppeleita ei enaa juurikaan nakynyt, mutta laskettiin kaikesta huolimatta omat seppeleet jokeen. Voitte muuten kuvitella miten paljon roskaa tulee kun vaikkapa puoli miljoonaa ihmista laskee tuollaisen seppeleen kaupungin halki kulkevaan jokeen. Mutta eipa tunnu paljon puhtaanapitolaitosta kiinnostavan :) Thaimaalaiset suhtautuvat muutenkin lahes kaikkeen aika hallavalia-asenteella. Esimerkiksi tuon liikenteen suhteen: Jos joku kuninkaallisesta perheesta lahtee liikkeelle, kaikki liikenne pysahtyy. Liikennevalot nayttaa vain punaista ja teiden varsilla olevat tullit ei paasta ketaan lapi. Reitti raivataan ainoastaan kuninkaallisille...ja kukaan ei valita koska nehan on sentaan kuninkaallisia. Liikenne voi olla tuon takia joskus jumissa kolmekin tuntia. 5. joulukuuta onkin kuninkaan syntymapaiva ja liikenne on kuulemma jumissa pari edeltavaa paivaa ja pari sen jalkeista paivaa. Kuningas tayttaa muuten 80 vuotta ja on ollut vallassa yli 60 vuotta, etta tulossa on melkoiset kekkerit.

Tanaan lahdetaan kuitenkin katsomaan Chatuchakin viikonloppumarkkinoita, josta pitaisi loytya yli 15 000 erilaista kojua ja kauppaa...ja kaikkea on kaupan. Kaydaan siis ihmettelemassa mita sielta loytyy :)