27.10.07

Paiva 29:Langkawi

Jee, aurinkoinen päivä takana ja selvät rusketusraidat tuloksena. Aamulla heräiltiin siinä yhdeksän jälkeen ja syötiin aamupalaksi lähikaupasta ostettua nuudelikeittoa :) Kymmenen aikoihin selvittiin jo biitsille. Porukkaa oli hieman enemmän liikenteessä, johtuisko vaikka siitä, että on lauantai :p Täällä menee päivät ihan sekaisin.. Pulikoitiin meressä ja otettiin arskaa muutaman tunnin ajan. Aurinkorasvaa kyllä laitettiin ennen kuin lähdettiin tuonne auringonpaisteeseen, mutta niin siinä vaan kävi, että vähän kerkesi iho kärtsähtää. Lähdettiinkin siitä sitten iltapäivän puolella takaisin hotellille laittamaan kortisonivoidetta Pertun kipeisiin hartioihin. Tämän jälkeen käppäiltiin Cenangiin ja siitä sitten verovapaita ostoksia tekemään ZONin ostoskeskukseen. Mukaan tosin lähti hieman suklaata, vettä, purkkaa ja minulle korvikset :) Käytiin myös haukkaamassa suupalaa matkan varrella. Itse otin paistettuja riisinuudeleita kasvisten kera ja Perttu otti saman satsin, mutta vehnänuudeleilla (yht. alle 2 euroa).

Tämän jälkeen hetken aikaa kuljeskeltiin kaupungilla, mutta koska kuumuus oli aika polttava, päätettiin mennä taksilla takas majapaikkaan ja siitä sitten nopeesti rannalle viilentymään. Reipas puolitoista tuntinen siinä vierähti ja sitten takaisin tänne omaan kämppään. Hetken aikaa oltiin ihan paikallaan, ennen kuin lähdettiin katsomaan auringonlaskua rannalle. Harmi vaan, että illaksi kerkesi taivaalle pilviä kerääntyä. Hiljakseen taas käveltiin Cenangin keskustaan ja etsittiin joku kivannäköinen ravintola. Perttu söi sipuli pizzan (4 euroa) ja minä paistettua riisiä suolakalan kanssa (0,80 euroa) sekä jaettavaksi otettiin vielä valkosipulileipää (n. 1 euron). Ihan kiva paikka, paitsi että muurahaiset meinasivat kiusata liiaksikin kunnes vaihdettiin sitten pöytää. Täällä muurahaiset on jotain polttiais-sukua, joten ei kivoja. Ajateltiin sitten huomenna käydä sillä skootterilla tätä saarta kiertelemässä, jos vaan sää sallii. Ostettiin kaupasta jo kartta valmiiksi ja katsottiin kaikki kivat rannat, mitkä ajateltiin käydä tsekkaamassa :) Siispä huomisiin kuulumisiin!

26.10.07

Päivä 28: Langkawi, Pantai Tengah

Eli nyt ollaan vietetty ensimmäinen päivä täällä Malesian pohjoisosassa. Kuultiin että pari viime päivää on ollut tosi sateisia mutta tänään oli ihan hyvä keli. Pilvistä mutta aurinko porottaa pilvienkin läpi helposti niin että nahka käryää. Mukavaa on muuten ollut, parin sadan metrin päässä on samettinen hiekkaranta ja ravintoloita sekä muita kauppoja on kadun varrella pilvin pimein. Ostoksista sen verran, että ostin itselleni kolmen vartin pullon Seagram-viskiä, maksoi 4e. Nämä ovat siis verovapaita saaria :) Ykköspaikka jos tykkää viskistä tai tupakasta. Muslimivaikutteet tulivat esille kuitenkin siinä, että esim. bikineitä oli vaikeampi löytää kuin Thaimaasta, sillä paikalliset kun käy uimassakin paidat ja housut päällä. Vaikka tämä muuten onkin hieman turistivoittoinen mesta, ei se haittaa mitään. Kaikilla on hyvä fiilis ja meno on letkeää. Käytiin tänään pari kertaa uimassa meressä. Aallot oli aika ajoin tosi massiivisia, kiskoivat minulta ja Heidiltä uikkaritkin päältä...onneks katsomassa ei ollut niin hirvittävästi ihmisiä. Myös läheisen hotellin uima-altaalla käytiin pulikoimassa :) Sitä saa kuulemma käyttää vaikkei siellä majailekaan.

Käytiin myös spontaanisti Underwater Worldissa (Liput yhteensä molemmilta n. 15e), eli sellaisessa ISOSSA paikassa missä oli näytteillä akvaarioissa kaloja ja ties mikä ököjä (yli 200 makean veden kalaa) sekä pari erilaista pingviinirotua. Myös ties mitä kilpikonnia, vesirottia ja lintuja paikasta löytyi. Hauskoja epeleitä kaikki tyynni. Mahikset olisi ollut myös ottaa harteille joku jumalaton käärme mutta kumpikaan ei siihen leikkiin alkanut, ei niin matelijan ystäviä olla. Kuvia laitetaan matka-albumiin joten käykää katsomassa.

Huomenna ajateltiin ehkä vuokrata skootteri tahi maastopyörät ja lähteä kiertelemään saarta ympäri. Toivotaan vaan että kelit on hyvät. Ainoa harmillisuus täällä on hieman muuta malesiaa korkeampi hintataso, kun turisteja pörrää täällä melko paljon. Kaikki on kuitenkin vielä edullista ja tietyt tuotteet naurettavan halpoja (kaikki raskaasti verotetut tuotteet). Justiinsa äsken tultiin syömästä. Käytiin läheisessä kiinalaisessa ja syötiin uppopaistettua hapanimeläkalaa sekä liekitettyjä nuudeleita ja kalaa chili-sipulikastikkeessa. Todella mahtavat sapuskat kaikin puolin. Hintaa tosin tuli koko satsille melko paljon, otin vielä satsin lisäksi oluen ja heidi jotain tuorepuristettua mehua (koko ateria yhteensä 12e)

Mut nyt ruetaan miettimään huomista päivää ja sulattelemaan hyvin uponnutta ruokaa. Seuraaviin kuulumisiin!

25.10.07

Paiva 27: KL ---> Langkawi saaret

Pitkä päivä taas takana, mutta selvittiinpäs tänne paratiisiin. Tosin pimeetä oli kun tultiin, joten huomennä vasta näkee onko tämä paratiisi ollenkaan :) Aamulla herätyskello pärähti soimaan klo 7.30. ja siitä sitten vaatteet päälle, loput kamat kasaan ja aamupalalle. Klo 8.30 sit kirjuduttiin ulos meidän majapaikasta siinä toivossa, että joskus vielä tullaan sinne uudestaan. Otettiin siitä kadulta taksi Puduruayn bussiasemalle. Asemalla sitten jonotettiin hetkinen ja yritettiin saada selville, miltä laiturilta meidän bussi lähtee. Meinas mennä hermot, kun bussin lähtöön oli 5 minuuttia ja jono infotiskille ei ollut liikkunut yhtään 20 minuutin sisällä...Perttu kävi sitten kysymässä lipunmyynnistä tästä asiasta ja tämä lipunmyyjä sitten kävi siitä infosta kysymässä nopeesti sen laiturin numeron. Laituri 10 oli ihan siinä meidän vieressä, ei ollut kuin kävellä rappuset alas ja sitten piti vain etsiä pienen hahuilun jälkeen oikea bussi. Lippija näyttämällä eräs bussikuski nappasi meidät kyytiinsä. Bussissa luki kyllä ihan eri paikannimi minne me olimme menossa. Käytiin vielä varmistamassa, että oliko bussi varmasti oikea ja kuski vaan sanoi "Jeah jeah, you just sit there"...ok...

No päästiin lähtemään bussiasemalta vieläpä melkein aikataulussa (bussi lähti noin 10 minuuttia myöhässä). Taitettiin matkaa 20 minuuttia, kun sitten bussi saapui toiselle asemalle ja kuljettaja hätisti ulos kaikki Kuala Perlikseen menijät mukaanlukien meidät. Taas hoomoilasina otettin vaan kamat autosta ja jäätiin siihen seisoskelemaa. Kukaan ei oikein tuntunut tietävän mitä seuraavaksi tapahtuu. Jonkun ajan päästä tämä hätistelijä-kuski tuli sanomaan meille, että jatkamme matkaa toisella bussilla. Valitettavaa oli se, että tämä meidän bussi oli 2 tuntia myöhässä…noh, eihän siinä auttanut muu kuin odottaa..Kuala Perliksessä olisimme klo 18.00 ja viimeinen lautta Langkawi saarille lähtee klo 19.00, joten toivottavasti keretään..

Uusi bussimme saapui vähän ennen odotettua aikaa ja pääsimme lähtemään melko nopeasti liikenteeseen. Palvelu on ehkä vähän heikohkoa tuon bussi jutun kanssa, kun niin huonosti informoidaan matkustajille muutoksista, mutta onneksi bussit on sentään ihan hyviä, tilavat istuimet ja ilmastointi ja muutenkin siistejä, paitsi, että vessat on harvinaisia  Pari kertaa bussi pysähtyi 7 tunnin matkan aikana. Matka meni puoliksi nukkuessa ja puoliksi katsellen upeita maisemia ; sokeritolppavuoria, palmuja, luolia ja ennen kaikkea sademetsää  Kuala Perliksessä oltiin vähän kuuden jälkeen ja siitä sitten suunnistimme satamaan, joka sijaitsee siis 200 metrin päässä. Ostettiin liput lautalle, joka siis lähtee klo 19.00 (yhteensä 30 ringgiä, eli 6 euroa) ja on perillä klo 20.00. Tavattiin myös siinä odotushallissa ekat suomalaiset reppureissaajat, sellainen tyttötrio Helsingistä. Oikeesti tuntui tosi oudolle puhua suomea jonkun toisen kuin Pertun kanssa  Lauttamatka sujui onneksi ongelmitta, eikä paatti heilunutkaan liikaa. Vihdoinkin perillä kauan odotetulla Langkawi saarella, harmitti vain kun oli pimeää, eikä nähnyt kauniita rantoja tai muuta sellaista mitä nyt tulee mieleen paratiisi saaresta. Otettiin taksi satamasta Pulau Cenangiin (yksi Langkawin rannoista), matkaa 23 km ja hintaa 20 ringgiä (4 euroa). Taksikuski ei sitten tiennyt maidän majapaikkaa, Zacharys Guest Housea, joten pyydettiin, että jättää meidät johonkin ja suunnistamme itse lopun matkaa.. Kysyttiin sitten eräästä paikallisesta kuppilasta neuvoa ja saatiin tietää, että koko majapaikka sijaitsee toisella rannalla :p mutta onneksi vain 10 minuutin taksimatkan päässä  Kello oli jo 21.00 kun viimein päästiin tänne nykyiseen sijaintiimme. Oli nälkä ja väsynyt olo. Onneksi 50 metrin päässä oli intialainen ruokapaikka, joten sinne siis heti ensimmäiseksi syömään. Itse söin kalaa ja riisiä ja Perttu kanaa. Täytyy myöntää, että olen tykästynyt oikein toden teolla täällä ollessa kaikkeen tuliseen ja mausteiseen ruokaan, NAM!

Nyt sitten Perttu jo nukkuu ja itse olen kovasti menossa  Täällä vaan toimii langaton verkko ja se on jokseenkin nopea, joten ei siis ihme jos meinaa jäädä kiinni koneelle. Mutta siis huomenna laitetaan kuvia lisää ja mennään biitsille  kuulumisiin…

24.10.07

Paivat 25 ja 26: Oikeasti viimeiset paivat KLssa

Jaahas eli mahatauti alkaa olla takanapain, vaikka viela valilla vahan mahanpohjaan sattuukin. Ruokahalu on kuitenkin palannut ja nyt jaksaa taas touhuta ja kierrella melkein taydella teholla. Varattiin eilen bussiliput kohti Langkawin saaria ja huomenaamuna klo. 9 lahdetaan liikkeelle kohti Kuala Perliksen satamakaupunkia mista jatketaan valittomasti lautalla Langkawin saarelle. Majapaikkakin on sielta varattu neljaksi yoksi ja lisaa on vara ottaa jos silta tuntuu....yksi mestan parhaista rannoista on 200 metrin paassa joten jos nyt saisi vaikka kaytya uimassa ekaa kertaa reissulla!

Eilen meni viela lepaillessa, iltapaivalle asti maattiin ja lepailtiin taalla, sen jalkeen kaytiin vahan pyorimassa kaupungilla ja ostoskeskuksissa. Mitaan ihmeempaa ei mukaan tarttunut mutta ilalla kaytiin syomassa tahan asti reissun kallein ateria (elettiin pari paivaa alibudjetilla) jossain hienossa italialaisessa pitseeeriassa. Kummallekin omat pizzat ja vesipullot maksoi hulppeat 75 ringgia eli 15e. Tarjoilu ja palvelu oli kylla hyvaa ja paikassa oli sellainen 'hienon ravintolan' fiilis. Pitsatkin oli tosi hyvia ja maukkaita. Eilen piti kirjoittaa mutta tavattiin tassa koneelle jonottaessa mukava pariskunta ja sitten jutellessa menikin monta tuntia joten koneelle ei enaa oikein paassyt. Mentiin suoraan nukkumaan kun kellokin oli jotain kaksi yolla. Tehtiin myos lista ruokalajeista ja asioista mita on ikava. Listalla oli ainakin seuraavaa:

*Sauna
*Makkaraperunat
*Sinappi
*Aitin tekemat karjalan piirakat (seka Martta kahvilan piirroot)
*Makkarakeitto :)
*Ruisleipa
*Salmiakki
*Kahvi
*Jogurtti
*Suolakurkku ja meetvursti
*Hernekeitto
*Lihapullat
*Kaikki Martan tekemat herkut

...ja tietysti ystavat ja laheiset on listalla ykkosena.

Tanaan sitten pyorittiin kaupoissa viimeista kertaa. Heidi tuhlasikin rahansa silla verukkeella etta saarilla ei ole mitaan ostettavaa.  Mukaan lahti aivan ihana musta paita, kaulakoru, rintaliivit, caprit ja meikkeja. No, kaikki on kuitenkin sanonu etta siella saaristossa elaa alibudjetilla jokatapauksessa koska ei tule tehtya mitaan kallista. Ainoa mika maksaa on ruoka ja majoitus. Ennen lahtoa kaydaan tanaan viela testaamassa 'kaupungin paras pihvipaikka' mika sijaitsee vahan matkan paassa. Parempi olla kunnon sapuskat.

Mut nyt mennaan syopottelemaan. Seuraavat terveiset sitten aurinkorannoilta!

22.10.07

Paiva 24: Elama voittaa sittenkin?

Parin sangyn pohjalla vietetyn paivan jalkeen kykenee jo tolpilleen asti ja pystyttiin jopa ihan kaupungillakin kaymaan ilman suurempia ongelmia. Kavin hakemassa jotain kiinalaisia yrtteja apteekista mahaa varten, saa nahda miten pelaavat. Kuitenkin hyvin pitkalle omassa huoneessa on tamakin paiva mennyt lepaillessa, mita nyt kaytiin tosiaan apteekissa ja subwayssa vahan syomassa. Toivottavasti huomenna alkaa olo olemaan jo jotakuinkin terveen oloinen niin ei tarvitse tohtorille lahtea suolistoa tutkituttamaan. Nama turistien perustaudit on siita inhottavia, etta nihin voi kylla varautua mutta kun nainkin pitkaan on reissun paalla niin jossain vaiheessa melko varmasti sellasen niskaansa saa. Tama meidan Kuala Lumpurin visiitti venyi nyt aika pitkaksi tuon sairastumisen takia, kun tarkoitus oli alun perin etta olisi lahdetty jo tanaan yobussilla kohti Langkawin saarta, mutta nyt lahdetaankin vasta torstaina, etta kerkeen kunnolla parantua niin on mukavampi matkustaa. Onneksi ei ollut mitaan sidottua aikataulua niin ei ole kiire mihinkaan.

Nyt menen kuitenkin huoneeseen lipittamaan mehua ja ottamaan unta...

21.10.07

Paiva 23: Perttu poika sairastaa, hanta hellikaamme....

Taitaa olla Pertulla nyt se mahatauti,  jonka melkein jokainen sairastaa tallaisen reissun aikana. Aamulla heratessa olo ei ollut mita parhain, vaikka kume olikin onneksi poissa. Paivan edetessa kovat mahakivut ja ripuli vaivasi Perttua. Ei kuulemma ihan hetkeen ollut pitanyt moista tautia. Muisteli, etta joskus lukiossa vai yla-asteella oli ollut yhta raju tauti. No mina sitten kipittelin apteekkiin laakkeita ostamaan. Onneksi apteekki sijoitsee ihan tuossa kavelymatkan paassa. Epaonneksi laakari ei ollut paikalla, kun laakkeet mita Perttu tarvitsee saisi vain laakarilta.
Sanoivat apteekissa, etta kolmen tunnin paasta, eli klo 14.00, laakari olisi tavattavissa. Siis takaisin Pertun luo ja odottelemaan. Kun sitten menin apteekkiin takaisin iltapaivalla, niin nyt laakari olisi kuulemma paikalla vasta klo 15.00. Huoh, eiko voisi menna viela vaikeammaksi? Kavin sitten aikani kuluksi kiertelemassa kaupoissa. Ostin iltaa varten yhden leffan ja roskalehden :)

Onneksi laakari oli paikalla kun menin uudestaan apteekkiin. Kerroin tilanteen ja antoi Pertulle hiilitabletteja, 2 veteen sekoitettavaa suolapussia(?) ja laakkeet, jotka kuulemma lopettaa ripulin. Hintaa laakkeille tuli vaivaiset 10 ringgia, eli noin 2 euroa. Siita sitten kavin nopsasti itselle jotain syomista ja 7elevenista (pieni elintarvikekauppa) Pertulle mehua ja jotain ruokaa, jos hanet saisi syomaan jotain...joka kuitenkin oli toiveajattelua :p laakkeita siis naamaan, juomista ja lepoa. Siina sitten nukahdettiin kummatkin ja herattiin vahan aikaa sitten. 

Olo on kuulemma vahan parempi, mutta silti maha on viela aika sekaisin..jospa se sitten huomenna olisi paremmassa kunnossa..mietittiin myos, mista tuo mahatauti olisi voinut tulla ja tultiin siihen paatokseen, etta pahan tekijana oli mita luultavammin toissapaivainen salaatti...ja kun niita salaatteja pitaisi varoa taalla pain maailmaa....:/ noh, menenkin tasta taas katselemaan potilasta....