29.9.07

vielä suomessa...

Nonniin..kohta lähdetään ajelemaan kohti lentokenttää. Tuli tarkastettua äsken lennon ajankohta ja huomattiin, että lentohan lähtee jo klo 20.00. Aluksi siis meillä oli jostain kumman syystä käsite, että se lähtisi klo 20.30 ?:) mutta siis, aikaisemmin päästään matkaan. Perttu on jo muutaman rohkaisuryypyn ottanut tuossa, ja luulenpa että otetaan kummatkin yhdet pienet kunhan päästään istumaan miellyttäville lentokoneen penkeille.

Seuraava merkintä kirjoitetaan näillä näkymin sitten Thaimaasta :) Hyvää matkaa meille!

2.päivä. Nummala-Helsinki-Vantaa-->Bangkok

Vielä reilut kolme tuntia ja sitten pitäisi olla tekemässä Helsinki-Vantaan lentokentällä lähtöselvitystä. Matka on muuten sujunut oikein mukavasti, paitsi että ikävä syysflunssa on ottanut minusta otteen. Pitikin äsken käydä Nummelan apteekista ostamassa lisää lääkkeitä ja nenäliinoja matkaa varten. Toivottavasti olo nyt paranee... Hyvin on ollut itsekuria, kun en saanut rahojani tuhlattua äskeiseen Ikean reissuu. On perttu osannut oikein manipuloida noiden heräteostosten suhteen :) Nyt alkaa jo vatsassa kurnia. Odotellaan, kun miehet tuolla keittiössä väsäävät Lapinukon keittoa :) Hassua, mutta huomenna tähän aikaan, tarkoitan suomen aikaa, ollaan toivottavasti onnekkaasti päästy perille, syöty maittavaa ruokaa, tehty ostoksia ja oltu vähemmän nuhaisia. ...taitaa tulla nyt jännitys....:)

28.9.07

1. päivä

Ensimmäinen matkaetappi on saavutettu ja ilta on mennyt hyvässä ilmapiirissä täällä nummelassa. Velipoika ja hänen vaimonsa järjestivät melko mieluisan vastaanoton, ruokalistalta löytyi esimerkiksi naudan sisäfilepihvejä cajun-kastikkeessa, yrttilohkoperunoita, cheddar-jalapenoja yms. Jotenka täydellä vatsalla on mukava lähteä reissaamaan! Tästä lähdetäänkin pikkuhiljaa nauttimaan suomalaisesta saunasta ja perisuomalaisesta oluesta, viimeistä kertaa vähään aikaan...

Matkaan!

Puolentoista tunnin päästä noustaan junaan. Viimekäden valmistelut on nyt tehty ja tavarat kutakuinkin pakattu. Käydään enää palauttamassa kirjastosta lainatut matkaoppaat ja ostamassa shampoota ja saippuaa…Niin se vaan kävi, että luvattoman pitkältä tuntuneen ajan jälkeen lopultakin saadaan matkakuumeiset jalat liikkeelle. Pärjäilkäähän ystävät hyvät täällä loskaisessa ja pimeässä suomessa, me yritetään puolestamme pärjäillä siellä auringonpaisteisilla hiekkarannoilla…

Adios!


27.9.07

TJ 0

Laskeskelin aivan itse, että noin 12 tunnin kuluttua istumme junassa matkalla kohti Helsinkiä, josta matka jatkuu kohti aurinkoisempia rantoja. Jännitys tuntuu tiivistyvän, itselläni vatsalaukun alueelle. Heidin hermoja koetellaan rinkan pakkaamisen kanssa, kiroilu kuuluu makuuhuoneen puolelta tänne olkkariin harmonisena ja aina yhtä virkistävänä. Suuntaamme siis huomenna Helsingistä isoveikan ja hänen vaimonsa luo Nummelaan, jossa sitten ollaan yötä ja jännitetään lisää. Käytiin sanomassa heipat molempien vanhemmille tänään ja kuten arvata saattaa, vetistelyähän siitä seurasi. Koti-ikävä kaivaa jo tavallaan nyt, kun tietää että on poissa niinkin kauan aikaa. Kuitenkin kaikki uudet kokemukset, paikat ja ihmiset vievät nopeasti turhan koti-ikävän mennessään.

Väsyttää jo melkoisesti, pitäisi mennä jo nukkumaankin, kun huomenna on aamu täynnä erilaista tehtävää ja askaretta. Sänky on vain hirviömäisen tavarakasan peitossa…


24.9.07

5 yötä matkaan on...

Apuva! Matkan lähestyminen tuntuu jo todella nopealta tässä vaiheessa. Kaikki tarpeellinen on oikeastaan jo hankittu. Vielä junaliput perjantaiksi Helsinkiin ja sitten...:) Alustavasta suunnitelmasta poiketen emme varanneetkaan lentolippuja Thaimaasta Malesiaan ( meillä olisi todiste siitä ettemme vietä yhtäjaksoisesti yli 30:ntä päivää Thaimaassa) vaan varasimme netin kautta junaliput Hat Yaista Kuala Lumpuriin.


Aluksi luulin ettei junalippuja voi ostaa netin kautta, mikä olisi sääli, koska ne on kuitenkin niin paljon halvempia kuin lentoliput. Onneksi olen lueskellut aika paljon matkaoppaita, koska yhdessä niissä oli juttua, että junaliput on mahdollista varata ennakkoon netin kautta. Se pointti siinä oli, että ne liput piti varata Malesian junasivujen kautta, ei siis Thaimaan mikä tuntuisi kaikkein luontevimmalta.Varsinainen sivu, jonka kautta varasimme junaliput on http://www.ktmb.com.my/ ja www.seat61.com sivuilta löytyy muuten kaikkea tarpeellista tietoa. Lippujen hinnaksi tuli noin 23 euroa yhteensä meistä kahdesta, mikä ei todellakaan ole paljon kun junamatkalla on kestoa noin 13 tuntia, HUH!


Meillä on siis nyt lentoliput, 2 yöksi hotelli Bangkokista (Royal Hotel Bangkok), junaliput sekä varasimme myös etukäteen majoituksen siksi yöksi kun aiomme valloittaa Mt Kota Kinabalun :)


Nyt alkaa jo jännittää aika paljon, mitähän se on viikon loppupuolella :)


23.9.07

...Läksiäiset

Halusin vain kiittää kovasti kaikkia teitä, jotka olitte mukana saattamassa meitä kohti suurta matkaamme. Postikortteja ja muuta sälää pistetään sitten tulemaan reissun myötä niille ketkä osoitetietonsa jättivät. Vielä kiitos kaikille ja jos ei nähdä ennen reissua niin voikaa hyvin, kirjoitelkaa kommentteja ja sähköpostia niin paljon kuin vain suinkin jaksatte. Nähdään joulun tienoilla!



Khop khun, laa kon! (kiitos ja näkemiin)