6.10.07

Ilta 9: Edelleen Kuala Lumpurissa

Jees, eli vaikka meikalaisen maha on ollut koko illan vahintaan vahan sekaisin, nyt se alkaa asettua ja kaytiin syomassa tuossa vahan matan paassa yhdessa kiinalaisessa. Kyseessa oli siis aito kiinalainen ravintola, kun taalla KLssa on melko paljon kinukkeja. Tilasin paahdettua ankkaa ja heidi jotain nauta-nuudelikamaa. No, minulle pamahti sitten nenan eteen todellakin puolikas paistettu ankka, eika mitaan muuta. Syomapuikot antoivat myos kateen ja jotain helvetin tulista kastiketta. No, sanomatta selvaa etta syomatta se jai suurimmaksi osaksi. Annos oli tosi iso ja eika sita ankkaa oltu juurikaan puhdisteltu rasvan tai rustojen osalta etta bon appetit vaan. Heidin annos oli myos sarjassaan ehka vahan liian eksoottinen, vaikkakin todellinen kulinaristinen nautinto verrattuna meikalaisen satsiin.

Syonnin jalkeen selviydyttiin ja vaelleltiin pitkin kaupungin pimeita kujia ja loydettiin lopulta petronas towers, joka sijaitsee noin reilun kilometrin paassa. Tornit oli todella upean nakoiset, varsinkin illalla kun taydessa valossaan ne nayttavat ikaankuin liimatuilta pimeaan taivaaseen. Toivottavasti saadaan kuvia tanne, kun talta koneelta ainakin tuo lahettaminen on vauhtia 1 kuva per tunti.

Ps. kokeillaan liittaa vanhoihin posteihin jotakin kuvia...

Paiva 9: Shoppailua Kuala Lumpurissa

Taalla alkaa jo pimeta kun siella on paiva viela taydessa kaynnissa. Muutama tunti saatiin odotella aamulla taalla majapaikaa sohvalla ennenkuin huone meille vapautui. Sitten klo 12.30 meile sanottiin, etta huone olisi nyt vapaa :) Perttu nukui jonkin aikaa tai siis tunnin tuossa sohvalla ja mina meinasin monesti nukahtaa. Juteltiin parin australialaisen reppumatkaajan kanssa. Yksi reissun parhaista puolista on se kun saa vaihtaa kuulumisia toisten samanhenkisten kanssa. Jutellessa sita tulee sellainen tunne, etta reppumatkailijat ovat yhta suurta perhetta keskenaa, oma perhe kun on talla hetkella niin kaukana.....

Mutta siis mita tanaan on jo tehty, eli shoppailtu :) Kuala Lumpur on ISO mesta. Rakennukset on ainakin talla Golden Triangelin alueella (Kuala Lumpurin keskus) korkeita ja isoja. Kauppoja on liikaa tallaiselle pienen budjetin reissaajalle. Tanaan kerettiin kaymaan kahdessa isossa (ihan vieressa sijaitsevat onneksi :) ostokeskuksessa, LOT 10:ssa ja BB plazassa (kaikki Big Brother fanit varmaan diggais ;) Mukaan lahti kylla taas vaikka mita. Ensin miun hankinnat : eli vihdoin ja viimein loytyi sellainen kaupunki, josta loytyy farkkuja myos minun kokoiselle lansimaalaiselle (hintaa oli 14 euroo) , perus pikee paita (5 euroa), aidot helmikorvakorut ja sormus (siis ovat Borneon sademetsan jarvihelmia, hinta yht. 12 euroa), ja jotain muuta pienta. Pertulle sit yks paita lisaa (4 euroo), boksereita ja sit en enaa muista :) Muuten yleisesti ottaen Kuala Lumpur on Bangkokia kalliimpi paikka, mutta siis yleensa aina jossain liikkeessa on alennusmyynnit kaynnissa. Taalta siis loytyy ihan samanlaisia vaateliikkeita, joissa tosi kivoja vaatteita, mutta hinnat on vahintaan suomen tasolla. Itse kuitenkin pidan paljon enemman tasta paikasta kuin Bangkokista. KL on paljon sivistyneempi ja siistimpi paikka.

Pertun maha tuntuu olevan aina hetkittain hieman sekaisin :) Tanaankin kun kaytiin syomassa ensimmaisen kerran taas vuorokauteen oikeaa ruokaa, niin pakki silla rassulla meni sekaisin. Piti ottaa taas vahan rauhallisemmin ja siita se sitten taas asettui aloilleen, onneks. Tosin vijka saattoi mita luultavammin olla pitsassa, minka Perttu tilasi. Reunat pitsassa oli mustat tai hyvin paistuneet :) mutta muten pitsa oli sisalta hieman kylma. Kaikkea voi siis sattua. Mutta me syopot lahdetaan syomaan taas tassa jossain vaiheessa kunhan tuo nalka tulee ensin takaisin :)

Mielessamme on talla hetkella yksi kysymys, kun ei tiedeta miten varattais lennot Kota Kinabalulle tiistaiks......

Paiva 9: Kuala Lumpur

Noin tunti sitten saavuttiin Kuala Lumpuriin, kaksi yota ollaan junassa seilattu, valissa ollaan vain kayty hataisesti suihkussa. Kun saavuttiin Kuala Lumpuriin, napattiin asemalta taksilipuke jolla paastiin keskustaan ja juurikin talle kadulle missa nyt ollaan. Taksimatka (muutama kilometri) maksoi noin 2e joten ei mitaan jarkyttavan kallista. Nyt loydettiin muutaman yrityksen jalkeen mukava majatalo jossa on paljon muita backpackereita ja viela jopa tilaa yoksi. Otettiin sitten kerralla 3 yota taalla Green Hut Lodgesissa. Yo maksaa yhteensa noin 70 ringgia, eli noin 14e, johon kuuluu pienimuotoinen aamiainen. Kunhan ollaan seikkailtu Kuala Lumpurissa, olisi tarkoitus lahtea lentamalla Kota Kinabaluun malesian toiselle saarelle. Lentaminen tapahtuu luultavasti Air Asian kautta, joka on ainakin virallisten lahteiden (ja lonely planetin) mukaan turvallinen ja moderni lentoyhtio. Lentolipun hinta on varmaankin noin 40e per larvi, ja lento kestaa n. 3 tuntia.

Nyt joudutaan kuitenkin odottamaan muutama tunti etta huone vapautuu. Taalla Kuala Lumpurissa on viela low season, mutta silti joka paikka on aika taynna. No, ei se mitaan. Paa-asia etta saatiin huone ja voidaan olla muutama yo paikallaan. Nyt menen kuitenkin tuohon sohvalle lepailemaan ennen kuin huone vapautuu....

5.10.07

Paiva 8: Hat Yai --> Kuala Lumpur

Selvittiin tanne etelaisen Thaimaan vieraaksi. Alku oli hieman kiireinen sanoisinko. Meidan junamme oli tarkoitus lahtea Hua Hinista klo 19.11, mutta olimme kuitenkin tuohon aikaan juuri lahdossa pois syomasta, kiitos vain todella hitaan raflapalvelun :) Siina sitten mentiin epatoivoisina juna-asemalle nopeasti tuk-tukin kyydissa ja onneksemme huomattiin, etta juna oli tavalliseen tapaansa myohassa. Ehka noin 5 minuuttia asemalle tultuamme meidan junammekin saapui. Hypattiin kyytiin ja etsittiin omat paikat makuuvaunusta. Meilla oli varattuna yla- ja alapunkka. Ylapunkkaan meni rinkat ja muut matkatavarat ja alhaalla nukuttiin sitten somasti vierekkain sulassa sovussa. Molemmat nukkui koko junamatkan ajan koiran unta, mutta muuten siis ihan jees :) Aamulla kun aurinko alkoi nousta niin esiin tuli myos kauniit maisemat, jalleen kerran. Juna oli jonkun varttitunnin myohassa ja saavuttiin Hat Yaihin siis joskus vahan ennen klo 8.00.

Hat Yai on yksi suurimmista kaupungeista Thaimaassa. Asukkaita on noin 190 ooo. Aluksi luulimme, etta paikka on taynna isoja monikerroksisia taloja ja kauppoja, mutta toisin kavi. Ymparilla nakyy ehka 2-3 isoa hotellia, mutta siihen se sitten taitaa jaadakin. Paikka on ihan ok, mutta ei taalla kylla pitkaan viihdy. Hua Hiniin verrattuna tama on todellakin kaukana turismista. Muutama lansimaalainen on nahty itsemme lisaksi. Yksin en uskaltaisi taalla paljoa liikkua. Poliiseja on 5 metrin valein kaduilla, johtuen varmaankin niista muslimien ja buddhalaisten erimielisyyksista. Hua Hinissa meita hieman varoiteltiin tulemasta tanne (kuulemma 1-2 pommia per paiva), mutta junassa yksi mukava tyyppi kertoi, etta tilanne on rauhoittunut paljon ja Hat Yai on nykyisin ihan turvallinen. Tieda sitten. Me ainakin lahdetaan heti pois kun vaan paastaan.

Pitkan junamatkan jalkeen kavimme varaamassa rautatie-aseman lahelta huoneen itsellemme (ihanaa paasta suihkuun). Siella nyt nukuttiin univelkoja pois muutaman tunnin ajan ja kaytiin sen jalkeen syomassa Lonely Planetin suosimassa ravintolassa. Taman hetkinen sijainti on ihan hotellimme viereisessa internet- kirjakaupassa. Heti kun menee vahan syrjempaan niin netissa kayntikin on edulisempaa, vain 20 bahtia tunti. Nyt kuitenkin odotellaan etta paastaan lahtemaan kohti Malesiaa. Saas nahda miten vaivatta se rajan ylitys hoituu. Kuultiin myos taalla, etta nopeimmin Hat Yaista Kuala Lumpuriin paasee jollain paatilla, matka kestaa 7 tuntia ja ei kai se kauheen kalliskaan ole. Heippa taas ja seuraaviin kuulumisiin :) Kiva kun kaytte kommentoimassa!

4.10.07

Paiva 7: Hua Hin -> Hat Yai

Jaahas, kello lahentelee taalla puoli kahta. Herailtiin tuossa vaille 11 kun meni eilen jonnekin kolmeen asti yolla paikallista 'viskia' nauttiessa. Kyseessa on siis Mehkong eli mekkala. Helvetin pahanmakusta myrkkya mutta kokiksen kanssa menee joten kuten. Kaytiin pienen rapulan vaivatessa syomassa jotkut hampurilaiset aamiaiseks, oli vahan tuoreempaa tavaraa kun mcdonaldsissa, ja maksokin vahan yli euron per naama.

Tanaan olis illalla edessa aika pitka junamatka Hat Yaihin, juna lahtee taalta paikallista aikaa kello 19.11 (jos ei ole myohassa, kuten yleensa aina) ja on perilla Hat Yaissa aamulla seitseman jalkeen (jos ei ole taaskaan myohassa). Hat Yaissa ja yleensakin Thaimaan etelarajalla on ollut jotain kahinoita buddhalaisten ja muslimien valilla ja homma on kai siella aika kireena joten sinne ei jaada, vaan lahdetaan suoraan junalla Kuala Lumpuriin paivemmalla. Se matka kestaa taas jotain 14 tuntia....Kuala Lumpurista sit varmaan seuraavat viestit laitellaan, jos ei Hat Yaissa ole heti rautatieaseman laheisyydessa toimivaa nettimestaa. Tanaan ostettiin myos varmuuden vuoksi myos Lonely Planet: Malaysia -matkaopas joka on aika kattava katsaus koko maahan ja kulttuuriin, ettei olla taaskaan ihan puilla paljailla kun paastaan perille Kuala Lumpuriin. Malesiassa on tosiaan huomattavasti enemman muslimeja kuin Thaimaassa, mutta mitaan kiihkouskoa siella ei esiinny, kuten lahi-idan maissa. Varsinkin isommissa paikoissa ei tarvitse juuri pukeutumistaan tarkastella, tosin mitaan kaikista eroottisimpia rytkyja ei kannata niskaan vetaa. Saa nahda mita koko mesta sisaansa katkee.

Mut nyt lahdetaan viela nauttimaan ihanasta Hua Hinista rantoineen, ravintoloineen ja kauppoineen. Adios!

3.10.07

Paiva 6: Bangkok-Hua Hin


Taallapa sita ollaan, Hua Hinin sydamessa. Aamulla oli aikainen heratys, perati klo 6.00. Siina sitten pakattiin kamat kasaan ja nopsaan aamupalalle. Uloskirjautuminen hotellista, kalliista sellaisesta, ja sitten taksilla Hualamphonin rautatieasemalle. Asema oli suhteellisen selkea ja junakin tuli ajallaan. Tosin tama asema on Bangkokin paa-asema. Tavattiin myos pari muuta reppumatkaajaa, poika oli italialainen ja tytto ranskalainen. Olivat olleet reissussa jo 10 kk :) Niinpa, miettikaas jos myo jaadaan kans tanne vahan pitemmaks aikaa lomailee :) no tuskin sentaan.

Junamatka meni ihan OK:sti. Luultiin junaa vahan isommaksi. Junassa oli vaan kaksi vaunua ja niistakin yksi vaunu oli aina jaettu kahteen eri vaunuun. Mutta siis kakkosluokassa matkustettiin, ilmastointi toimi hyvin ja perati ilmainen ruoka tarjoiltiin matkan aikana. Juna ei kulkenut ihan samaa speedia mita ne kulkee meilla Suomessa :) huippunopeus saattoi olla jopa 80 km\h. Kauniita maisemia tuli nahtya. Kauniit sokeritolppavuoret kaukana horisontissa peltojen takana, aivan jotain uskomatonta. Tavalliseen tapaan, juna oli hieman myohassa. Kaverimme (johon siis tutustuimme Helsingin lentokentalla) oli meita vastassa Hua Hinissa ja oli odottanut karsivallisesti melkein tunnin. Hua Hinissa katselimme ensin ymparillemme ja siita suoraan syomaan. Paikka on ollut tahan asti tosi mukava. Majapaikkana on keskustassa sijaitseva joku Hotelli :) Naatte sitten kuvia myohemmin. Kaytiin myos ekaa kertaa thai-hieronnassa, 300 bahtia (6 euroa) yksi tunti. Ja oli hyva :) eika naiset ainakaan pahemmin ahistellu miehia. Paikat rusahteli ja kipeet hartiat sai kyytia. Taa ois kylla jokaisen koettava.

Nyt on sit kierrelty markkinoilla. Perttu osti itselleen farkut, 700 bahtia (14 euroa) ja mie en taaskaan oikein mitaan itelleni. Ai niin..taalla olis ollu myos myynnissa aivan tajuttoman suloisia koiranpentuja, mm. huskyja, tiibetinpalatsikoiria, kaneja, akvaariokaloja yms.

Mutta nyt jatkamme kaljoittelua ja palaamme astioille taas huomenna :)


2.10.07

Paiva 5: Viimeinen ilta Bangkokissa

Eli vietetaan viimeista iltaa Bangkokin hulinan keskella. Huomenna lahdetaan aamulla kohti Hua Hinin paratiisirantoja. Ylihuomenna sitten jatkamme kohti Hat Yaita, Thaimaan etelaista rajakaupunkia josta jatkamme miltei heti Kuala Lumpuriin.

Tamakin paiva meni kuin siivilla ja MBKn ostoskeskuskin tuli tutuksi, vaikka ei keritty kuin viidenteen kerrokseen kun koko rakennuksessa on seitseman kerrosta. Tuohon viiteen kerrokseenkin meni melkein koko hiton paiva. Heidin shoppailuinto meinasi ryostaytya kasista, mutta selvittiin kuitenkin lahes budjetin rajoissa. Itse kavin hakemassa eilen tilatun paidan raatalilta, joka maksoi kaikkiaan 1000 (20e) bahtia...okei, myonnetaan, tuli maksettua ylihintaa mutta ei voi mitaan. Paita kylla istuu todella hyvin ja on mukava paalla. Heidi taas osti pari laukkua (n. 8e yhteensa), topin (n. 4e) rannekorun (5e) ja Thai-silkkisen huivin (6e)....itse ostin noin neljan euron aurinkolasit ja samanhintaisen paidan. Syotiin hyvin parissa eri paikassa, kokeiltiin erilaisia nuudeliruokia ja kevatrullia (noin 4e) ja itsella kofeiininpuute alkoi potkia sisaan ja paivalla alkoi massiivinen paansarky joten paikkasin asian juomalla paikallista (yllattavan hyvaa) cappucinoa. Tilattiin myos Khao San roadilta jostain kuppilasta Singapore Slingit, viinaa oli ainakin puolet ja maku aika karvas, yhteensa juomat maksoivat noin vitosen, olivat ilmeisesti aika spesiaali drinkkeja kuitenkin...Bangkokissa muutenkin juomapuoli on melko kallista ja drinkit varsinkin hintavia (2-3 e :) kalja on kylla melko halpaa, noin 50 senttia tolkki.

Nyt lahdemme kuitenkin laittamaan tavaroita kasaan ja lepailemaan huomista junamatkaa varten, kellohan on taalla 5 tuntia edella joten kun te olette suomessa viela toissa, on taalla jo pimeaa. Mutta nyt ei muuta kun heippa hei, toivottavasti voidaan kirjoitella Hua Hinista lisaa, ja ehka lisata kuviakin kuva-albumiin!

Ps. Olokin on parantunut huimasti aamuisesta :)

Paiva 5: MBK shopping center

Jepjoo, eli nyt ollaan bangkokin ehka suurimmassa ostoskeskuksessa, MBKssa. Matka kesti Tuk Tukilla hotellilta noin puolisen tuntia, kun piti kayda tsekkaamassa pari liiketta etta kuski sai bensaa mopoonsa 'sponsoriltaan.' No kuitenkin, noiden sponsorien takia tuo kyyditseminen on todella edullista joten matka maksoi vain 20 bahtia, eli jotain 40 senttia puolen tunnin kyydista. Kuitenkin, ollaan keretty vasta ekaan kerrokseen tassa puljussa, eika tanaan kereta kaikkia kiertaa. Aivan valtava mesta, taynna kaikennakoista kauppaa ja putiikkia. Anoppi sekoaisi varmaan laukkujen paljoudesta :) terveiset vaan Martalle...Maha oli tosiaan aika setissa aamulla, nyt alkaa jo tuntua paremmalta. Varmaankin vieras ymparisto rupeaa potkimaan. Viela on Heidikin pysynyt housuissaan eika ole viela ostanut taalta mitaan. Minun pitaisi tosin kayda hakemassa raatalilta kauluspaita jonka tilasin eilen. Mutta nyt jatkamaan tutkailua.. Tuk Tukin kyydissa huomaa kylla kaupungin hajut ja melut hyvin...valilla tuoksahtaa paska ja valilla jokin viela pahempi. Suurelta osin kuitenkin ihan ok siisti paikka.

5 paiva. Bangkok

No niin, eka paiva takana, toinen vasta alussa. Eilen mentiin nukkumaan joskus puol yhden aikaan ja aamulla sitten aamupalalle. Aamupalalla oli tarjolla thaimaalaisia ruokia (erilaisia riiseja, kana-, kasvis-, maksakastikkeita), pannukakkuja, hedelmia, munakkaita ja nakkeja. Ihan oli ok safkat. Tosin talla hetkella Perttu makailee meidan huoneessa vatsaansa valittaen. Otti kylla tuossa asken laakkeita ja tuntuu auttavan, mutta hyva lepailla silti viela hetki. Sitten varmaankin suunnataan shoppailu kierrokselle :) Varattiin tanaan yksi yo lisaa tassa hotellissa. Suolainen hinta paikanpaalla, 1700 bahtia per huone, eli noin 34 euroa. Etukateen kun varattiin ennen matkan alkua niin huoneelle jai hintaa per yo noin 25 euroa.

Eilen illalla kaytiin hieman kavelemassa ja katselemassa ymparillemme. Eksyttiin myos kuuluisalle Khao San Roadille. Hirveesti erilaisia pikkukauppoja ympariinsa ja ihan edulliseen hintaan. Perttu osti itselleen T-paidan, 150 bahtia, mina tunikan 200 bahtia. Syotiin myos aivan mahdottoman hyvaa ruokaa kadulla olevista kojuista (itsella nuudeleita ja kevatkaaryleita, pertulla kanavartaita) ja eika menny maha kipeeks :) jalkkariksi sitten bananashaket, namii :)

Mutta taidanpa lahtea tassa katselemaan sita toista siella huoneessa. On muuten suhteellisen kallista kayda netissa tassa meidan hotellin koneella, 5 bahtia yksi minuutti. Esimerkiksi Khao Sanilla yhdessa kahvilassa oli tunti 20 bahtia :)

kuulumisiin taas

1.10.07

Paiva 4: Delhi -> Bangkok

Lopultakin perilla. Kaytetaan hotellin konetta tahan hommaan niin saatatte huomata etta tietyt kirjaimet puuttuu..Kuitenkin, vaihtolento Delhin kautta oli uskomattoman raskas, ja nyt ollaan molemmat kuolemanvasyneita. Heti kun tultiin hotelliin, nukuttiin aluksi viitisen tuntia. Nyt vasyttaa taas. Kuitenkin, kun oltiin nukuttu ja virkistaydytty lahdettiin pihalle ja heti ystavaksi tarjoutunut thaimaalainen Sambuli tai joku muu vastaava kyyditti meita pitkin Bangkokia. Hetihan se tietysti arvattiin etta miekkonen vei meita turistikauppoihin mutta eipa tuo haitannut, saatiin halvalla hyva yleiskuva Bangkokista ja samalla saatiin varattua junaliput Hua Hiniin ylihuomenna ja siita Hat Yaihin josta jatketaan Kuala Lumpuriin. Mutta tulomatkasta tanne sen verran, etta Delhin matkaa ei olla ihan heti varaamassa. Kentta oli kuin painajainen, kiire kiire joka paikkaan ja oltiin olevinaan myohassa vaihtolennolta johon kuitenkin kamalan rumban jalkeen paastiin ilman ongelmia. Kentta oli taynna sotilaita, ilmeisesti rauhanturvaajia lahdossa Burmaan. Heidia alkoi jo pelottaa mutta hyvin selvittiin kuitenkin :) Jet Airways (tai Airlines) lennatti meidat kuitenkin muutaman ilmakuopan kautta ihan turvallisesti tanne. Turvatarkastukset ja passitarkastukset olivat Bangkokissa pirun tarkkoja ja saataminen oli vaihteeksi aivan kauheata. Kuitenkin tullin porteista ulos paastya Bangkok vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta eika laheskaan niin likaiselta tai saasteiselta mita ensi alkuun kuvittelin. Liikenne on kylla aivan karmeaa mutta muuten homma tuntuu menettelevan. Ekat thaisapuskatkin on vedetty nassuun, heidi otti kanaa ja cashewpahkinoita, itse soin jonkin sortin ankkaa valkosipulilla ja pippurilla. Ihan ok sorsselit nain alkuun, mutta toivottavasti parempaa on luvassa. Kohta taas lahdettava syomaan, mutta ensin vahan rentoutumaan huoneeseen... Rahaa on kylla menny budjetin yli aika reilusti, mutta junaliput maksoivat melko paljon, ja junamatkan aikana rahaa ei mene juuri mihinkaan. 2 henkilolta junaliput Hua Hinin kautta Hat Yaihin maksoivat noin 3000 batia, eli 60 euroa. Matkaa kertyy kuitenkin jotain yli 15 tuntia...jeps, mutta nyt lepailemaan.

30.9.07

Päivä 3: Helsinki-Vantaa -> Delhi -> Bangkok

Aurinkoista huomenta vaan kaikille. Suunnitelmat menivät valitettavasti myttyyn eilen kun kone oli ylibuukattu joten meille tarjottiin hotelliyötä Finnairin piikkiin. No, alkuun olimme vastahakoisia kun Heidikin oli tulossa vähän kipeäksi ja halusimme vain koneeseen nukkumaan ja Bangkokiin hotellille lepäämään. No, vastahakoisuutemme ansiosta tarjousta sitten hieman nostettiin ja nyt ollaan syöty sisäfilettä tässä lentokentän vastavalmistuneessa Hilton hotellissa, käytetty huoneen kylpyammetta ja rentouduttu muutenkin. Tämän lisäksi tietysti kuittasimme Finnairin antaman "hyvityksen" joka nyt meidän vastahakoisuuden takia nousi sinne 600 euroon per nuppi. Eli siis yö huippuhotellissa aterioineen, mahdollisuus nähdä (varmasti mielenkiintoinen) Delhin lentokenttä ja vielä tietysti se kuus sataa ekee. Kiitokset vaan Finnairille hyvästä palvelusta :) Tässä justiinsa käytiin aamupalalla, jollaiseen kumpikaan meistä ei ollut oikein tottunut kun oli pöytääntarjoilut ja vastapuristetut mehut ja munatkin olisi keitetty oman mielen mukaan. Mutta nyt pikkuhiljaa valmistautumaan tulevaan (pitkään) päivään, uusi lento lähtee Delhiin kello 14.15 ja perillä Bangkokissa ollaan paikallista aikaa noin kuudelta aamulla. Eli lentoaika on suunnilleen sama kuin suoralla lennolla, sellaiset rapiat 11 tuntia. Heh...