26.10.07

Päivä 28: Langkawi, Pantai Tengah

Eli nyt ollaan vietetty ensimmäinen päivä täällä Malesian pohjoisosassa. Kuultiin että pari viime päivää on ollut tosi sateisia mutta tänään oli ihan hyvä keli. Pilvistä mutta aurinko porottaa pilvienkin läpi helposti niin että nahka käryää. Mukavaa on muuten ollut, parin sadan metrin päässä on samettinen hiekkaranta ja ravintoloita sekä muita kauppoja on kadun varrella pilvin pimein. Ostoksista sen verran, että ostin itselleni kolmen vartin pullon Seagram-viskiä, maksoi 4e. Nämä ovat siis verovapaita saaria :) Ykköspaikka jos tykkää viskistä tai tupakasta. Muslimivaikutteet tulivat esille kuitenkin siinä, että esim. bikineitä oli vaikeampi löytää kuin Thaimaasta, sillä paikalliset kun käy uimassakin paidat ja housut päällä. Vaikka tämä muuten onkin hieman turistivoittoinen mesta, ei se haittaa mitään. Kaikilla on hyvä fiilis ja meno on letkeää. Käytiin tänään pari kertaa uimassa meressä. Aallot oli aika ajoin tosi massiivisia, kiskoivat minulta ja Heidiltä uikkaritkin päältä...onneks katsomassa ei ollut niin hirvittävästi ihmisiä. Myös läheisen hotellin uima-altaalla käytiin pulikoimassa :) Sitä saa kuulemma käyttää vaikkei siellä majailekaan.

Käytiin myös spontaanisti Underwater Worldissa (Liput yhteensä molemmilta n. 15e), eli sellaisessa ISOSSA paikassa missä oli näytteillä akvaarioissa kaloja ja ties mikä ököjä (yli 200 makean veden kalaa) sekä pari erilaista pingviinirotua. Myös ties mitä kilpikonnia, vesirottia ja lintuja paikasta löytyi. Hauskoja epeleitä kaikki tyynni. Mahikset olisi ollut myös ottaa harteille joku jumalaton käärme mutta kumpikaan ei siihen leikkiin alkanut, ei niin matelijan ystäviä olla. Kuvia laitetaan matka-albumiin joten käykää katsomassa.

Huomenna ajateltiin ehkä vuokrata skootteri tahi maastopyörät ja lähteä kiertelemään saarta ympäri. Toivotaan vaan että kelit on hyvät. Ainoa harmillisuus täällä on hieman muuta malesiaa korkeampi hintataso, kun turisteja pörrää täällä melko paljon. Kaikki on kuitenkin vielä edullista ja tietyt tuotteet naurettavan halpoja (kaikki raskaasti verotetut tuotteet). Justiinsa äsken tultiin syömästä. Käytiin läheisessä kiinalaisessa ja syötiin uppopaistettua hapanimeläkalaa sekä liekitettyjä nuudeleita ja kalaa chili-sipulikastikkeessa. Todella mahtavat sapuskat kaikin puolin. Hintaa tosin tuli koko satsille melko paljon, otin vielä satsin lisäksi oluen ja heidi jotain tuorepuristettua mehua (koko ateria yhteensä 12e)

Mut nyt ruetaan miettimään huomista päivää ja sulattelemaan hyvin uponnutta ruokaa. Seuraaviin kuulumisiin!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Poltsilta!

Jos mitenkään saatte toimimaan netin niin käykääpä katsomassa mitä kuuluu Polvijärvi Citycameralle! Saatiin päälle Ismon suosiollisella avustuksella. Muuten Kambodiassa kaikki hyvin. Mukava kuulla että karavani kulkee ja koirat haukkuu ( vanha polvijärveläinen sanonta) terv. Jari Kuvasoppimies