7.11.07

Paiva 40: Karon Beach, Phuket

Eli tanne selviydyttiin, Thaimaan (ehka) suurimpaan turistimekkaan, Phuketiin. Aamulla herailtiin vaivalloisesti seitseman jalkeen, pakkailtiin loput kamat ja lahdettiin laahustamaan kohti Phi Phin satamaa. Kaytiin syomassa aamupala leipomossa (tosi harvat paikat on auki ennen kahdeksaa, nekin jotka tarjoavat aamiaista ovat kiinni) Heidi tilasi myslia ja jogurttia ja banana splitin :) Aamupopperossa luuli saavansa banaanipirtelon mutta saikin hervottoman jaateloannoksen. Itse soin kanssa myslia ja puolet Heidin jaatelosta. Sitten lautalle, jossa odoteltiin tunti pari ennenkuin saavuttiin Phuketin satamaan. Varattiin suoraan lautalta kivalta tadilta minibussi Phuketin kaupunkiin (1e per naama) mutta sinne saavuttua todettiin etta jatketaan jollekin rannalle. Akkia valittiin rannaksi Karon, joka on yksi niista rauhallisemmista rannoista Phuketissa, eika seksiturismi ole paaelinkeino. Lonely Planetista etsittiin joku kivantuntuinen hostelli ja nyt ajateltiin ottaa Phi Phin sementtihuoneen jalkeen vahan luksusta. Mentiin Karon Guest Houseen ja otettiin 800 bahtin (16e) loistohuone jossa on iso sanky, jaakaappi, ilmastointi ja kaikki herkut.

Melkein heti saavuttua kaytiin syomassa Little Mermaid nimisessa ravintolassa jossa tarjoiltiin myos skandinaavien suosimaa sapuskaa. Otettiin purilaiset ja ihmeteltiin etta onpas kaikki kallista. (Purilaiset oli halvimmasta paasta, yhteensa juomien kanssa 6e koko satsi) Todettiin etta kun joku paikka on turismille rakennettu, niin hinnat on +100 prosenttia. Sen jalkeen kaytiin viereisesta marketista vahan paikallista olutta, eli Changia (hyva hinta-laatu suhde, potkua 6 ja 50s per tolkki) jaakaapin taytteeksi, seka vahan herkkuja. Loydettiin ekan kerran 'salmiakkia' ja pitihan sita ostaa. Sen jalkeen rupes satamaan, joten suunnattiin takas huoneeseen jossa jotenkin mystisesti molemmat nukahdettiin (varmaan olut + ruoka, seka aikainen heratys teki tehtavansa) ja herattiin muutaman tunnin paasta.

Nyt ollaan taas lahdetty liikenteeseen ja ollaan matkalla viereiselle Kata Beachille jossa on ilmeisesti enemman menoa ja meininkia. Ollaan luultavasti viela huominen paiva taalla Phuketissa ennekuin liuetaan poispain kohti vahemman turistoituneita mestoja, eli Khao Sokin luonnonpuistoon. Tanaan kaydaan varmaan viela syomassa jotain edullista sapuskaa ja nauramassa jossakin baarissa tyhmille keski-ikaisille, humalaisille sinkkumiehille jotka kantavat hotelliinsa olevinaan 'unelmanaisen'. Paikalliset 'ladyboyt' ovat melko vakuuttavia, osa nayttaa selvinpainkin naiselta ja kannipaissaan kukaan ei huomaa eroa ennenkuin kasikopelolla. Mut nyt jatketaan matkaa. Huomiseen :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Kiitos kortista.... tänään se ilahdutti meitä kovasti.. ensilumi on peittänyt tienoon ,joten talvi tulkoon. Kaikkea hyvää... terv Jari Kuvasoppimies

Anonyymi kirjoitti...

Heips!
Kovasti lapset jaksatte seilata, herää vain kysymys mitenkähän matkabudjetti pitää?? Eikä taida vielä koti-ikävä vaivata, mutta kotiruuat taitavat olla jo kovasti mielessä... Lomakuvat ovat kyllä katsomisen arvoisia ja varmaan matka on teille ikimuistoinen. Tsemppiä ja onnea vain sekä terkkuja täältä kotopuolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Suuret kiitokset kortista! -minna-