4.11.07

Paiva 37: Phi Phi saarilla...

Eli tanaan herailtiin aivan normaalisti ja siina sitten lahdettiin aamupalalle. Heidi tilasi aamupalaksi laheisesta katuraflasta myslia ja tuoreita hedelmia + jogurttia...itse otin sitten kanaa pahkinoilla ja riisilla. Luulin saavani saman satsin kuin Heidi eilen, mika oli tosi hyvaa, mutta olisi sitten pitanyt tilata kastike erikseen. Nyt sain riisikasan missa oli sisalla pari kanapalaa ja pahkinoita. Se Heidin eilen syoma setti oli nimittain aavistuksen mehukkaampi. No, ei voi mitaan.

Aamupalan jalkeen lahdettiin kiipeilemaan kohti Phi Phin nakoalapaikkaa. Paikka oli Heidin nakeman taulun mukaan kuulemma 192m merenpinnan ylapuolella ja nakymat oli melko hienot. Lahes koko saari nakyi palmujen ja kasvillisuuden valista, mitaan loistokuvia ei jostain syysta saatu...joko tekniikka petti tai kuvaajan taidot. Kuitenkin, kaveltiin ympari ampari kukkuloita ja yritettiin paasta Runtee-rannalle. Paastiinkin melko pitkalle kinttupolkua pitkin mutta loppuosa koko polusta oli veden peitossa kun parina iltana on satanu aika runsaasti, joten ei kehdattu lahtea kun Heidilla oli jalassa nahkaiset avokkaat ja itella flip flopit (mitka oli muutenki huonoin mahdollinen valinta koko reissulle) Kumppareilla olisi paasty. Silti hommaan meni aikaa varmaan pari tuntia ja molemmat oli hiesta markana :) Suunnattiin siita sitten takaisin hostellille....

...josta suunnattiin rannalle. Vesi oli vaan niin pirun matalalla etta uiminen oli ihan mahdotonta. Vetta oli polviin asti viela 200 metria rannasta jonka jalkeen alkoi tulla pohjassa vastaan teravaa kivikkoa ja ties mita korallia. Otettiin sitten vaha aurinkoa ja lilluttiin rantavedessa. Siita sitten suihkuun ja karistelemaan hiekat uikkareista. Sen jalkeen paikalliselle pienelle basaarialueelle syomaan edullisesti. Tilattiin perinteiset Thai-sapuskat. Heidi tilasi riisia kanakastikkeella ja thaimaalaisella chilimaustetahnalla. Itse otin riisia ja kanaa thaimaalaisella currylla. Yllattaen Heidin ruoka oli asteen verran parempaa, kuten joka kerta viimeisen parin viikon aikana. Oma sapuska maistui kookoksen ja pinaattivellin sekoitukselle. nami. Onneksi osa voitoista meni jonkin sortin hyvantekevaisyyteen siina ravintolassa ja Heidin ruoka oli sentaan tosi hyvaa. Nyt sitten ollaan tassa Phi Phin keskustassa ja katsellaan vahia rahoja ja mietitaan mita tehtais...syotiin asken pannukakut ja varattiin samalla ohjelma huomiseksi. Eli mennaan snorklailemaan ja kiertelemaan pitkahantaveneella tata ja viereista saarta. Tuo vieressa oleva saari on siis se hyperkuuluisa Phi Phi Leh, jolla Leonardo DiCaprion tahdittama elokuva 'The Beach' on kuvattu! Ollaan siis melkein julkkiksia, Heidi on niin innoissaan ettei pysy housuissaan. Tosiasiassa saari on kuulu kauneudestaan ja yksi Thaimaan helmia. Ainakin nain on kuultu ja luettu, huomenna se nahdaan.

Ei kommentteja: