5.10.07

Paiva 8: Hat Yai --> Kuala Lumpur

Selvittiin tanne etelaisen Thaimaan vieraaksi. Alku oli hieman kiireinen sanoisinko. Meidan junamme oli tarkoitus lahtea Hua Hinista klo 19.11, mutta olimme kuitenkin tuohon aikaan juuri lahdossa pois syomasta, kiitos vain todella hitaan raflapalvelun :) Siina sitten mentiin epatoivoisina juna-asemalle nopeasti tuk-tukin kyydissa ja onneksemme huomattiin, etta juna oli tavalliseen tapaansa myohassa. Ehka noin 5 minuuttia asemalle tultuamme meidan junammekin saapui. Hypattiin kyytiin ja etsittiin omat paikat makuuvaunusta. Meilla oli varattuna yla- ja alapunkka. Ylapunkkaan meni rinkat ja muut matkatavarat ja alhaalla nukuttiin sitten somasti vierekkain sulassa sovussa. Molemmat nukkui koko junamatkan ajan koiran unta, mutta muuten siis ihan jees :) Aamulla kun aurinko alkoi nousta niin esiin tuli myos kauniit maisemat, jalleen kerran. Juna oli jonkun varttitunnin myohassa ja saavuttiin Hat Yaihin siis joskus vahan ennen klo 8.00.

Hat Yai on yksi suurimmista kaupungeista Thaimaassa. Asukkaita on noin 190 ooo. Aluksi luulimme, etta paikka on taynna isoja monikerroksisia taloja ja kauppoja, mutta toisin kavi. Ymparilla nakyy ehka 2-3 isoa hotellia, mutta siihen se sitten taitaa jaadakin. Paikka on ihan ok, mutta ei taalla kylla pitkaan viihdy. Hua Hiniin verrattuna tama on todellakin kaukana turismista. Muutama lansimaalainen on nahty itsemme lisaksi. Yksin en uskaltaisi taalla paljoa liikkua. Poliiseja on 5 metrin valein kaduilla, johtuen varmaankin niista muslimien ja buddhalaisten erimielisyyksista. Hua Hinissa meita hieman varoiteltiin tulemasta tanne (kuulemma 1-2 pommia per paiva), mutta junassa yksi mukava tyyppi kertoi, etta tilanne on rauhoittunut paljon ja Hat Yai on nykyisin ihan turvallinen. Tieda sitten. Me ainakin lahdetaan heti pois kun vaan paastaan.

Pitkan junamatkan jalkeen kavimme varaamassa rautatie-aseman lahelta huoneen itsellemme (ihanaa paasta suihkuun). Siella nyt nukuttiin univelkoja pois muutaman tunnin ajan ja kaytiin sen jalkeen syomassa Lonely Planetin suosimassa ravintolassa. Taman hetkinen sijainti on ihan hotellimme viereisessa internet- kirjakaupassa. Heti kun menee vahan syrjempaan niin netissa kayntikin on edulisempaa, vain 20 bahtia tunti. Nyt kuitenkin odotellaan etta paastaan lahtemaan kohti Malesiaa. Saas nahda miten vaivatta se rajan ylitys hoituu. Kuultiin myos taalla, etta nopeimmin Hat Yaista Kuala Lumpuriin paasee jollain paatilla, matka kestaa 7 tuntia ja ei kai se kauheen kalliskaan ole. Heippa taas ja seuraaviin kuulumisiin :) Kiva kun kaytte kommentoimassa!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin sitä laivalla??? polvijärveläinen sanonta..... parempi virsta väärään kuin vaaksa vaaraan ....joten junalla.....tänään syksyinen ja utuinen poltsi.. loppuviikolla on todennäköiseti intiaanikesä ... ainakin toivon.

kaikkea hyvää... terv. Jari Kuvasoppimies

Anonyymi kirjoitti...

Heips.. Teillähän on matka lähtenyt ihan mukavasti käyntiin.. Täällä on innokkaasti seurattu teidän seikkailuja Aasian mailla..Vieläkö budjetti pitää ?? :) Ei muuta kuin mukavaa matkan jatkoa ja pärjäilkää.. Niin ja olkaa varovaisia.. (Annan kehoitus)

Terveisin Nummelan porukat

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Kyllä raasut siellä ovat aika kovan paikan edessä!! Saattaa olla,että kotimaa muistuu mieleen vielä monta kertaa ennenkuin on joulukuu käsillä? No kokemuksia ja näkemyksiähän te läksitte etsimään ja niitä varmaan riittää, mutta älkää nyt aivan joka paikkaan nenäänne pistäkö, että jotenkin ehjin nahoin siellä selviätte. Iskä tuumaa,että saapas nähdä koska ne ottavat lentoliput takaisin kotosuomeen ja saattaa se rahapulakin iskeä vielä pahemman kerran. Mutta koittakaahan pärjäillä ja syödä ihmisille tarkoitettua ruokaa. Terveisin mutsi ja iskä.