25.11.07

Paiva 58: Bangkok

Yksi paiva lisaa Bangkokissa. Tanaan kaytiin sitten tsekkaamassa ne kuuluisat viikonloppumarkkinat, eli Chatuchakin markkinat, jotka o muuten maailman suurimmat markkinat. Alueella on kokoa yli neliokilometri ja kojuja sielta loytyy yli 15 000 kpl. Eli siis on sanomattakin selvaa, ettei yhden paivan aikana kerkea todellakaan kaikkea nakemaan :)

Aamulla herailtiin ihan kaikessa rauhassa ja nautittiin hyva aamupala. Sen jalkeen kaytiin verestamassa tuk tukin kyytia. Tessa ei ole viela toistaiseksi koskaan ollut tuk tuk:n kyydissa, joten pitaahan se kokeilla :) Sen verran oli oppi mennyt kuitenkin perille, etta sanottiin kuskille, etta halutaan pysahtya vain yhden kerran koko matkan aikana, eika siis viittakymmenta kertaa niinkuin silloin ensimmaisella kerralla :p Kaytiin siis katsomassa joku koruliike ja jatkettiin matkaa Siam Squerille. Taalta sitten skytrainilla viikonloppumarkkinoille. Markkina-alue on todellakin iso ja kojut on ihan vieri vieressa. Myytavana oli vaatteita, ruokaa, huonekaluja, lemmikkeja (etenkin suloiset koiranpennut oli aivan ihania :), koruja, silkkia, erilaisia liinavaatteita, laukkuja, tauluja jne. Kaikkea ei siis keretty nakemaan, mutta kuitenkin jotain. Ihme kylla, mutta tama reissu yllatti sinallaan, koska rahaa ei oikeastaan kulunut kuin muutama euro. Perttu osti repun, mina koruja ja jotain muuta pienta. Liekko syyna tavaran paljous, etta on oikeasti vaikea paattaa mita haluaa, vai sitten se, etta paikalla oli ihan jarkyttavan paljon vakea eli siis tungosta. Toisaalta ihan hyva vaan, vaikka nyt matkan loppuvaiheen haamottaessa ei oikein tarvitse enaa elaa niin tiukasti.

Muutama tunti markkinoilla ja oltiin kypsia lahtemaan jo pois. Ehdottomasti paras aika on menna ihan aamulla. Me menimme siina klo 12.00 jalkeen, joten kuumuus ja vaen paljous ei helpottanut oloa. Tasta siis jatkoimme takaisin ydinkeskustaan skytrainilla. Paatettiin sitten kayda huvin vuoksi katsomassa millainen on Bangkokin Sea World. Lipuilla oli hintaa 750 bahtia, eli 15 euroa, mika on siis paljon, mutta kun nyt ei kerta paivalla mennyt rahaa oikein mihinkaan niin miksikas ei...Heti ensimmaiseksi huomasi sen, etta paikan laittamiseen oli laitettu aika hulppeasti rahaa. Esilla oli erilaisia merenelavia, jotka siis oikeastaan nahtiin jo Langkawilla. Jotain erikoista kuitenkin koettiin, silla nahtiin ekaa kertaa isoja hai kaloja, paastiin koskettamaan pythonia (joka tuntui siis aivan kammottavalle, hyi!), silitettiin ihan oikeaa meritahtea( se oli vedessa ja laitettiin vaan kasi sinne veteen ja kosketettiin sita) seka nahtiin huippuhieno 4D -elokuva. Oikeasti tuo elokuva oli kylla paskin mita ollaan ikina nahty :) Kesto oli 15 minuuttia, se oli animaatio apollo 11 lennosta kuuhun (miten se liittyy meri -teemaan??), penkit heilui vahan ja valilla tuli jotain ilmaa kasvoille ja sitten oli nama huiput lasit, joiden ansiosta elokuva naytti puoliksi sotkuiselta :D taattua laatua siis!

No, taman reissun jalkeen lahdettiinkin takaisin hotellille ja kohta puoliin mennaan nukkumaan. Huomenna viela paiva Bangkokin sykkeessa ja sitten , onneksi, lahdetaan rentoutumaan Chiang Maihin :) huomenna siis lisaa...

Perttu laittoi viela muutaman uuden kuvan, kaykaahan katsomassa :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana lukea teidän kuulumisia, kun noin ahkeraan jaksatte meitä ajantasalla pitää. Mie tääl yövuorossa tein kuulumisia oon lueskellu innolla´(ku eip oo mitn muuta tekemistä) =) Rattoisaa reissun loppuaikaa.. Ja pärjäilkää!

T:Marjo