28.11.07

Paiva 60: Chiang Mai

Rankka paiva pitkasta aikaa. Oikeastaan ei edes ollut kovin rankka, mutta 14 tunnin junamatka alkaa jossain vaiheessa hieman uuvuttaa. Kuitenkin, onneksi junassa sai melko hyvin nukuttua ja aamulla juna oli yllatyksena hieman etuajassa saapuessaan Chiang Maihin. Siita sitten taksilla etsimaan majapaikkaa. Ensin kokeiltiin Julie Guesthousea, jota on kehuttu Lonely Planetissa. Paikka oli taynna, joten seuraavaksi kokeiltiin S.K Guesthousea ja taalla sitten tarppasi. Chiang Maissa majoitus on paljon edullisempaa kuin esimerkiksi Bangkokissa. Kahden hengen huone tuulettimella (ilmastointia ei tarvitse taalla) ja omalla kylpparilla maksaa taalla 400 bahtia, eli 8 euroa. Hotelli on tosi viihtyisan nakoinen ja taalla on myos sisapihalla iso uima-allas, jossa on tosin ihan jarkyttavan kylmaa vetta :)

Kuitenkin, kun oltiin saatu huone meille niin hetken paasta lahdettiin sitten katselemaan ymparillemme. Kaytiin syomassa meksikolaisessa ravintolassa ja ruoka oli hyvaa. Huomattiin myos, etta Chiang Mai on paljon enemman lansimaalaisempi esim. ravintoloiden suhteen, kuin Bangkok. Taalla on monta erilaista meksikolaista ravintolaa, kun esimerkiksi Bangkokissa ei nahty ainuttakaan. Aika hassua, kun voisi luulla etta tama on paikkana kaikista eniten thaimaalainen kuin muut paikat etelampana.

Kierreltiin viela muutama tunti ja tehtiin pienia ostoksia :) Sitten kaveltiin takaisin hotellille ja kaytiin testaamassa uima-allas. Ja siis voin suoraan sanoa, etta missaan ei ole koko reissun aikana ollut yhta kylmaa vetta kuin tuossa altaassa :) Hyrrrrr...siita sitten akkia kuumaan suihkuun ja laittautumaan. Illalla kaytiin viela kaupungilla kavelemassa jo yritettiin loytaa kuuluisat yomarkkinat. Ihan varma en ole, etta loydettiinko ne markkinat, mitka oli tarkoitus loytaa vai jotkut ihan muut :) no, markkinat kuin markkinat, halpaa oli ja jotain sita lahti taas mukaan. Pertulle paita (2 euroa), itselle vyo (1 euron), huivi (1 euron) ja pertulle kello (2 euroa). Sittenpa kello laheni jo kymmenta ja painuttiin pehkuihin. Ihan ihmeellinen unirytmi on tullut, kun nukkumaan mennaan jo kymmenelta ja aamulla herataan jo klo 7.00. Kun siis lomallahan pitaisi nukkua joka aamu tuonne klo 10.00 :)

Nyt sitten ollaan puolen tunnin paasta lahdossa katsomaan yhta kasityopaikka ja varmaankin vieraillaan elaintarhassa, jossa on myos pandoja :) Pertulla oli nuha pari paivaa sitten ja minulla on nyt. Toivotaan vaan ettei tauti pahene ja pystyy nauttimaan tasta loppuajastakin. Chiang Mai on yllataen kylma paikka verrattuna noihin aurinkoisille rannoille. Paivalla taallakin lampoa riittaa ihan yllin kyllin, mutta illalla taalla meinaa palella. Ulkona on lamminta 18 astetta :) Mutta taallahan on talvi parhaillaan menossa ja sen huomaa, kun paikalliset kulkee varhain aamulla ja sitten taas illalla toppatakin paalla :) mutta siis kirjoitellaan myohemmin lisaa taas :)

p.s. hyva etta paketti tuli perille, meinasin jo saikahtaa :p

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mokka matkalaiset!!

Ihan vaan tiedoksi että perjantaina käynnistyy Joulupukin vartomis- kampanja Poltsilla. Tontut tarkkailevat nurkissa ja kylä saa jouluvalot. Lunta on 10-15 cm niin että lumikolalle on käyttöä. mukavaa matkaa .Kiitos kuvista kertomuksista, on ollut mieluisaa seurata teidän vaellusta näin hengessä mukana.!

terv Jari Kuvasoppimies