29.11.07

Paiva 61: Chiang Mai

Eli eilinen meni ihan leppoisasti. Noin yhdentoista maissa kaytiin kiertelemassa tuota kasityolaiskylaa joka on noin reilun kymmenen kilometrin paassa tasta majapaikasta. Kyseessa oli siis aivan kasitysteni vastainen moderni kyla. Alue oli tavallaan kasityoteollisuus-aluetta, jossa oli monia tehtaita joissa ihmiset tekivat kasityona silkkia, koruja, huonekaluja, sateenvarjoja ja ties mita. Vaikuttavin kaikista oli ehka tuo puuteollisuus, ukot kaivertelivat taltalla ja vasaralla tiikkipuuhun mita uskomattomampia kuvioita. Ison (noin 2,5m x 1m) seinakoristeen kaivertamiseen menee yhdelta miehelta noin vuosi, mutta jalki on aivan upeaa. Elefantit, viidakko ja asumukset on kaiverrettu puuhun todella tarkasti ja vielapa kolmiulotteisesti. Eras mies esitteli meille tauluun kaiverrettua koppia, jonka sisalle oli kaivertanut kanan. Sateenvarjoja tekevat kaverit maalaavat muuten varjonsa kasin, ja mahdollisuus oli maalata hienoja kuvioita mihin tahansa vaatekappaleeseen pienta maksua vastaan.

Muutama tunti vierahti katsellessa kadentaitoja (ja lopputuloksia) josta sitten syomaan lounasta ja lepailemaan hetkeksi. Kavin taas virkistaytymassa mukavan viileassa uima-altaassa. Illemmalla lahdettiin sitten Tuk-tukilla kohti yomarkkina-aluetta, jonne on kuulemma viela pakko paasta uudestaan. Kaikennakoista halpaa ja halvempaa tavaraa oli tarjolla, osa jopa ihan laadukasta paikallista kamaa joka on Bangkokissa huomattavasti kalliimpaa...

Illan kohokohtana suunnistettiin Chiang Main stadiumille katsomaan thainyrkkeilya...ostettiin eturivin paikat alennuksella hotellin mukavalta tadilta, joka tunsi jonkun paikan tyontekijoista. Meikalaisen mielesta ihan mielenkiintoista oli tuo paikallinen urheilu, mita on itsekkin tullut joskus kokeiltua. Illan ensimmaiset matsit alkavat aina kokemattomammista ja nousevat 'kovempiin' matseihin. Vaikka ehka illan rumin tyrmays nahtiin ekassa ottelussa kun teini-ikainen kakara sai vastustajan polvesta otsaan ja pyortya pamahti kertalaakista. Illan kohokohtana (ainakin paikallisille) oli varmasti Thaimaa vs. Burma ottelu jossa kaksi 56-kiloista melko taitavaa pikkumiesta hakkasivat ja potkivat toisiaan. Koko illassa oli 7 matsia joista katsottiin 6. Heidia ei niin homma napannut, mutta itse mietiskelin lahtevani perjantaina stadiumille, tiedossa olisi kovemman tason thainyrkkeilya....paljain kasin :)

Viiden minuutin paasta kuitenkin thai-kokkikurssille joka kestaa iltapaivalle asti. Toivottavasti opitaan jotain....ja kirjoitellaan myohemmin lisaa.

Ei kommentteja: