26.11.07

Paiva 59: Bangkok -> Chiang Mai

Nyt on sitten kayty katsomassa Bangkokin pakolliset nahtavyydet, eli Grand Palace ja Makaava Buddha. Grand Palace on siis tuollaisen pienen smaragdibuddhan ymparille rakennettu jumalattoman kokoinen temppelialue johon kuuluu ties mita toinen toistaan hienompaa rakennusta ja temppelia. Koska se on Bangkokin suosituin nahtavyys, tarkoittaa se myos jumalatonta laumaa tursteja ja ihmisia jotka haluavat hyotya rahallisesti naista turisteista, lahinna huijaamalla. Lahdettiin kavelemaan tuonne Grand Palaceen, matkaan menee taalta majatalolta noin vartti. Matkalla moni tyyppi sanoi etta "no no, Grand Palace is closed, come with me, I'll take you to another temple"...ehka yleisin huijaus, Tuk-Tuk kuskit haluavat vaan tyhmilta turisteilta helppoa rahaa. Grand Palace on auki joka paiva. Inhottavampi tapaus oli ehka kolmen hengen lauma jotka tulivat siemenien kanssa ja laittoivat niita meidan kateemme ja sanoivat etta syottakaa noita lintuja, se tuottaa hyvaa onnea. Oltiin koko ajan etta 'ei ei ei, ei kiinnosta, menkaa pois' mutta nama tyypit vain tyontavat siemenia kateen ja viskaavat ne kaytannossa meidan puolesta. Sitten sanottiin etta kiitos vaan ja lahdetaan kavelemaan niin nama mulkerot kehtaavat rueta pyytamaan rahaa (160 bahtia) muutamasta siemenesta, vaikkei niita edes haluttu. Siina vaiheessa paloi pinna ja Heidikin suuttui ensimmaista kertaa tosissaan. No, paastiin kuitenkin turvallisesti perille palatsiin jossa haahuiltiin pari tuntia ja haivyttiin katsomaan makaava buddha...

...joka olikin paljon miellyttavampi kokemus. Paasylippu oli 50 bahtia ja kaikki menee suoraan temppelin kunnostukseen. Turisteja ei ollut niin paljoa ja tuo 'makaava buddha' olikin melko hieno. Ilmeisesti se on koko maailman suurin makaava buddhan kuva, varmaa noin 30 metria pitka ja ties miten monta metria korkea kullattu kuvatus. Kuvia laitellaan kun keretaan.

Iltapaivalla jatkettiin kohti Dusit Zoota, joka oli enemmankin puisto kuin elaintarha. Kuninkaan asuinpaikkaa vastapaata sijaitseva elaintarha oli sinansa erittain rauhallinen ja ilmapiiriltaan viihtyisa. Ihmisiakaan ei ollut paljoa ja lippu maksoi vaivaiset sata bahtia (2e). Paikasta loytyi tiikereita, valkoisia tiikereita, apinoita, leijonia, karhuja, kirahveja, kaarmeita....melkein kaikkea mita mieleen tulee. Harmittamaan jai ainoastaan elainten olosuhteet vaihtelevan kokoisissa (pienissa) hakeissa. Nyt kun on tottunut nakemaan elaimia vapaana niin kavi vahan saaliksi muutaman nelion hakeissa makaavia elaimia. Kuitenkin, tutkiskeltiin paikkaa pari tuntia ja takaisin hotellille. Pakattiin kamat ja syotiin asken paivallista, nyt odotellaan sitten juna-asemalle lahtoa. Juna lahtee paikallista aikaa 19.35 ja on perilla seuraavana paivana 09:30 joten muutama tunti menee matkustamiseen. Meilla on kuitenkin makuupaikat joten ei hataa. Kirjoitellaan huomenna lisaa, kunhan perille paastaan...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa vain!

Niin se vain pitkäkin reissu alkaa lähetä loppua ja täytyy palata tänne kylmään ja lumiseen suomeen! Täällä on saatu nauttia jo oikein talvisista keleistä sekä myös teiden liukkaudestakin. Ottakaahan loppuloma oikein rennosti ja nauttikaa jo paikallaankin olosta kun olette olleet niin kovasti menossa. Toivotaan vielä vain oikein lämpimiä ja aurinkoisia päiviä loppuloman ajaksi ja turvallista kotimatkaa. Terkuin kotoväki.

Anonyymi kirjoitti...

Noita kuvia kun kattelee, niin kyllä huomaa, miten ruskeita teistä on tullu! Huhhuijaa, ihan kateeks käypi :) ja vielä olitte tiikeriäkin päässy silittelemään!! vaan vaan tänään käytiin hakemassa se teidän paketti postista, oli se kai tullu jo viikko sitten sinne mutta kukaan ei ollu älynny :D ja heidi ne siun uudet kengät oli tosi kivoja, mutta haisivat aika pahalle.