1.12.07

Paiva 63: Chiang Mai

Eilinen paiva meni vaihteeksi ihan leppoisasti. Aamulla herailtiin kaikessa rauhassa, maksettiin huoneen 'vuokra' ja hiippailtiin aamupalalle laheiseen katuraflaan. Itse soin jotakin thaisapuskaa (aamupalaksi! riisi ja kana ovat itseasiassa ihan maistuva yhdistelma aamulla, heti kun niihin tottuu) ja heidi otti jotain lansimaalaisempaa tavaraa. Tessa liittyi meidan seuraan ja alettiin kappailla kohti kaupungin laitaa, josta oli tarkoitus ottaa kyyti laheisen vuoren kupeelle: Doi Suthepin temppeliin. Hamaraperaisen oloinen taksikuski viittoili meille ja pienen hintakamppailun jalkeen paastiin lava-autosta rakennetun taksin kyytiin. Melko mutkikkaan puolituntisen jalkeen paastiin temppelin eteen, maksettiin noin euro taksikyydista ja lahdettiin tutkimaan mita temppeli piti sisallansa...

...ja ensimmaisena olikin edessa ainakin parisataa rappusta, jonka jalkeen paastiin sisalle. Turisteja parveili melkoisesti, mutta ei laheskaan niin paljoa kuin esim. Bangkokin Grand Palacessa. Yhden euron lahjoituksella paasi temppeliin sisalle ja ihailtiin taas upeita koristeluja, mahtavaa nakoalaa ja (turisteista huolimatta) sereenisen rauhallista ilmapiiria. Temppeli oli rakennettu alunperin joskus 1300-luvulla, joten aika vanhasta paikasta on kyse. Itse ostin paikasta pienen Buddhalaisuuteen liittyvan kirjan, jonka luin eilen jo lapi. Mielenkiintoista tekstia, vaikka lansimaalaiselle kirjassa selitetyt tavat ja uskomukset ovat ehka hieman ylitseampuvia.

Kun temppeli oli kierrelty kyseltiin kyytia vuoren huipulla olevaan kansallispuistoon. Kyyti olisi kuitenkin maksanut monta euroa ja matkaa oli temppelilta viela 20km...tie oli siis erittain mutkikas ja siina vaiheessa ajattelin etta parempi passata, koska huono olo tuli jo temppelille ajellessa. Alastulo oli viela pahempi. Lahdettiin sitten kolmestaan huvikseen kavelemaan mutkikasta vuoristotieta alas, ihaillen maisemia ja vilkutellen vastaantuleville autoille. Kolmisen kilometria kaveltiin alas ja sitten hypattiin taksin kyytiin ja takaisin kaupunkiin.

Kello kaantyilikin jo myohaiselle iltapaivalle joten lahdettiin hotellille vahan siistiytymaan. Siita suunnistettiin kaupungin keskustaan illallistamaan. Pitkan etsiskelyn jalkeen loydettiin mukava ja kohtuuhintainen ravintola, joka tarjoili meksikolaistyyppista ruokaa. Heidi otti kanasalaattia, Tessa veteli nacholautasen ja itse riipaisin ison burgerin. Kaytiin viela vahan kiertelemassa yomarkkinoilla ja tehtiin jotain ihan pienia ostoksia. Lopulta ajeltiin tuk-tukilla takaisin majapaikkaan ja kaytiin viereisessa pubissa juomassa jaahyvaisdrinkit, silla Tessa jatkoi tana aamuna matkaa pohjoiseen ja me lahdetaan takaisin Bangkokiin. Lopulta yomyohaan paastiin nukkumaan...

...ja tanaan nukuttiin makeasti ja pitkaan. Lahdetaan viela luultavasti tutustumaan kaupungin pieniin ja kapeisiin sivukujiin jotka pursuavat pienia putiikkeja ja muita kauppoja. Kaupunki on myos pullollaan vanhoja ja kauniita temppeleita joten niitakin keretaan viela varmasti nahda. Mutta nyt talta eraa Adios! Seuraavan kerran sitten terveisia Bangkokista...(jalleen kerran)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Kyllä se riisi ja kana varmaan on ihan hyvää, mutta miltän maistuisi lämpimät karjanpiirakat ja mukillinen kotikaljaa??
terv. Jari Kuvasoppimies

Perttu kirjoitti...

Liian hyvalta ollakseen totta ;)