8.10.07

Paiva 11: Viimeiset hetket Kuala Lumpurissa...

...vaikka tullaankin viela takaisin. Tama paiva meni kavellessa ja kierrellessa, Kuala Lumpurin keskusta alkaa olla jo tuttua kauraa, vaikka iso kaupunki onkin niin keskustan alue on melko siedettava ja selkea. Aamulla tosiaan lahdettiin kohti Petronas Towersia, mutta paikan paalla saatiinkin sitten eraalta virkailijalta kuulla etta tornit ja skybridge ovat maanantaisin suljettu. Kiva homma. No, olihan siella kuitenkin upeat nakymat alhaaltakin pain (toivottavasti saadaan niita kuvia piakkoin albumiin kun loydetaan nopeampi kaista tai jaksetaan lahtea kannettavan kanssa etsimaan, niita on napsittu jo pitkalti yli 300) Kuitenkin tornien takana oli pieni lampi ja kiva pikku puisto missa otettiin parit kuvat ja ihmeteltiin helletta. Siis taalla on paikoin aivan helvetillisen tukala ilma, johtunee varmaan siita kun ollaan niin lahella paivantasaajaa...Kuitenkin, paikan sisalta loytyi rahakkaan shoppailijan paratiisi. Kymmenittain erittain kalliita muotiliikkeita, Gucci, Chanel, D&G, Dior jne...heidi ei meinannut poksyissaan pysya, mutta onneksi alysi itsekin etta hinnat oli meille ehka vahan liikaa :) Kaytiin kuitenkin liikkeissa ihmettelemassa hintoja ja designeja.

Kun oltiin juotu pienet smoothiet suunnattiin kohti toista tornia, eli KL toweria joka toivon mukaan olisi auki. Ja olihan se, kun pienen harhailun jalkeen perille selvittiin. Liput olivat maan hintatasoon nahden suht tyyriit (4 euroa) mutta kun paastiin huippunopealla hissilla ylos, nakymat olivat kylla lipun arvoiset. Koko kaupunki levittyi tornista eteemme, kun katseltiin okulaareilla hulppeasta yli kolmen sadan metrin korkeudesta. Tuo KL tower tarjoaa muutenkin kuulemma Petronas Towersia paremmat nakymat ollessaan keskeisemmalla paikalla ja maen paalla. Oli tosiaan hienoa katsella ihmisia katolla rakentamassa vahan pienempia pilvenpiirtajia :)

Loppupaiva menikin kaupungilla kierrellessa, ennen shoppailua postitettiin suomeen ensimmainen paketti (en tieda oliko viimeinen?) Kahden viikon paasta pitaisi Martan tyko paketti kalahtaa, tosin sisaltona on lahinna meidan vaatteita joita ei taalla tarvita ja tietysti joitakin taalta ostettuja kuteita, kuten meikalaisen raatalilla teetatetty paita ja heidin huivi ja laukku. Muutama kilo lahti tavaraa ja rinkatkin kepeni ehka hieman. Hinta oli tietysti suomen hintoihin verrattuna todella edullinen kun tulee viela lentopostina, eli noin 25e. Laivapostina (toimitusaika 3kk) olisi ollut noin puolet halvempi, mutta myos vahan epavarmempi.

Matkalla shoppailemaan joku buddhalainen munkki pysaytti meidat ja esitti asiansa etta kerasi rahaa jonkin paikan uudelleenrakennukseen koska valtio Malesiassa syrjii buddhalaisia. No, heitettiin ukolle muutama euro ja mies katteli ja antoi meille buddhan siunaamat rannekorut jotka kuulemma suojelee pahalta. Itse ainakin ajattelin pitaa ranteessa koko reissun ajan, ihan varmuuden vuoksi...

Ostoskeskuksista ei tarttunut enaa juuri mitaan mukaan, mulle uusi lippis ja heidille pari paitaa ja kengat :) vaatteet on kuitenkin melko halpoja. Onneks heidi oli varannut budjetistaan ison siivun shoppailua varten joten ei tarvitse stressata etta rahat loppuu. Kuitenkin suuret kaupungit on nyt melkein nahty ennen Bangkokia aivan matkan lopussa joten shoppailu varmasti vahenee dramaattisesti tasta eteenpain (Ainakin toivottavasti)

Huomen aamuna herataan puoli seitseman aikoihin ja suunnataan kohti juna-asemaa josta matka jatkuu lentokentalle ja sielta kohti malesian itaista puolta ja Borneon viidakoita seka Mt. Kinabalua. Seuraavat kuulumiset laitetaan varmaankin huomenna Kota Kinabalun kaupungista, saa nahda sen jalkeen, itse kinabalun luonnonpuistossa ei valttamatta ole nettiyhteytta tarjolla mutta yritetaan silti pitaa yhteytta. Nyt suunnataan pikkuhiljaa kohti sankya ja unia...Eikun moikkelis vaan ja kiitoksia taas kommenteista ja terveisista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Laitoin Pertulle sähköpöstia, kun en osannut käyttää tätä. Mikäs on tilanne palisanterin ym. exoottisten puitten suhteen, löytyykö niitä?

Täällä kärvistellään samaan malliin kuin ennenkin. Pidähän varas siellä viidakossa, ettei joku orankin kaappaa heidiä :)

T: Mikko,Tiina ja Diiva