10.10.07

Paiva 13: Kota Kinabalu National Park

Terveiset taalta kahden kilometrin korkeudesta. Ilma alkaa olla jo melko ohutta ja pienta huimausta ja paan jomotusta oli havaittavissa, ainakin itsella, kun tanne saavuttiin. Nopeasti ilmastoon kylla tottuu. Majoitutaan siis tassa Rose Cabin -nimisessa hotellissa parin kilometrin paassa itse luonnonpuistosta. Maksettiin tasta yosta 73 ringgia eli noin 14e. Nakymat on varsin upeat. Toivottavasti saadaan nopeasti kuvia tanne lisaa. Ei kaynyt meikalaisen kameran muistikortti tuohon lukijaan tassa koneessa. Mika lie vinku-intialainen viritys.

Kaytiin kavelemassa asken pari tuntia, national parkiin ja takaisin. Taalla on valitettavan pilvista ja nakyvyys on valilla alle 10 metria. Pilvet tulee ja menee tosi nopeasti. Muutamassa minuutissa keli voi muuttua kirkkaasta aivan harmaaksi. Muuten taalla ei kylla ole luonnonpuiston lisaksi juuri mitaan. Majapaikka on tassa vuoren rinteella 'valtatien' vierella. Tuo vieressa oleva tie yhdistaa Kota Kinabalun ja Sandakanin, joten liikennetta piisaa. Meidan huoneen parvekkeelta on tosin nakymat kohti kaunista Mt. Kinabalua. Huomenna lahdetaan ajoissa kohti national parkkia, luultavasti jollain kulkuneuvolla ja siita jatketaan kiipeamaan kohti huippua. Aloitetaan puiston paamajasta ja kiivetaan Laban Rata - nimiseen 'tukikohtaan' joka sijaitsee noin 3500 metrissa. Seuraavana yona lahdetaan noin noin kolmen aikaan kohti huippua ja ollaan siella toivottavasti auringonnousun aikaan. Toivottavasti homma menee hyvin! Huomenna ei siis varmaankaan ilmesty viesteja tahan paivakirjaan.

Tama nykyinen majapaikka on varattu perjantaina joten kun tullaan alas vuorelta jatketaan luultavasti suoraan Sepilokiin tai Sandakaniin ja ollaan yo siella...mutta siita lisaa myohemmin. Ei muuta kun heipparallaa kaikille!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

heih! Täällä on ollut kauniin aurinkoinen päivä, pakkasta tosin yöllä ja aamulla maakin oli ihanan huurteessa. Joko muuten soljuu englanti ihan luontevasti? Tai millä vinku-intialla työ kommunikoittekaan paikallisten kanssa..? Terveisiä vaan ja turvallista matkaa taas etteenpäin, oon ahkerasti seurannu teiän reissua joten jaksakaa kirjotella:) P.s Oli muuten aivan mahtavia kuvia mitä lisäsitte!